Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά | Κάνε αυτά για να ξεχωρίσεις...

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά | Κάνε αυτά για να ξεχωρίσεις στη δουλειά σου

Για να καταφέρεις περισσότερα στη δουλειά σου και να ξεχωρίσεις πολλές φορές δεν χρειάζονται τόσες θυσίες όσες έχεις στο μυαλό σου. Σκέψου το μ’ αυτό τον τρόπο: Εάν σηκώνεσαι απ’ το κρεβάτι κάθε πρωί 5 λεπτά νωρίτερα, σε έναν μήνα θα έχεις 150 λεπτά παραπάνω χρόνο για να προλαβαίνεις τις υποχρεώσεις σου. Μέσα σ’ έναν χρόνο, αυτό σημαίνει 30 έξτρα ώρες! Τι άλλες αλλαγές μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου για να ξεχωρίσεις στη δουλειά σου αλλά και σε ολόκληρη τη ζωή σου;


Τι να κάνεις για να ξεχωρίσεις στη δουλειά σου

Εκπαιδεύσου για να νιώθεις άνετα με το άβολο

Με το να μάθεις να νιώθεις άνετα σε άβολες καταστάσεις -τόσο σωματικά όσο και πνευματικά- θα μπορέσεις να πας μπροστά, να εξελιχθείς και να ανταπεξέρχεσαι σε καταστάσεις που πριν μερικά χρόνια σου φαίνονταν βουνό.

Κάνε follow up

Eίναι τόσο απλό, αλλά συχνά το παραβλέπουμε… Είτε πρόκειται για ένα ευχαριστήριο σημείωμα είτε για ένα γρήγορο email σε μια νέα επαφή, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μην αφήνεις τα πράγματα στην τύχη τους και να έχεις τις σημαντικές επαφές από κοντά.

Ξύπνα νωρίς

Αν ξυπνάς λίγο νωρίτερα και όχι τελευταία στιγμή πριν φύγεις για τη δουλειά, θα μπορείς να επικοινωνείς και να συνεργάζεσαι καλύτερα με τους συναδέλφους σου πριν ξεκινήσει η μέρα σου να γίνεται πολύ busy με projects και πελάτες που σε ζητάνε στο τηλέφωνο.

Φυσικά, με το να ξυπνάς λίγο νωρίτερα, έχεις λίγο περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σου το πρωί που θα σε βοηθήσει και στην ψυχολογία σου.

Απόλαυσε και μέτρησε κάθε λεπτό της ζωής σου

Δεν θέλεις να περάσουν τα χρόνια κι όταν θα κάνεις αναδρομή στο παρελθόν να σκέφτεσαι πόσα πράγματα θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά ώστε να έχεις καταφέρει περισσότερα. Πρέπει να βιώνεις την κάθε στιγμή σου για να αισθάνεσαι χαρούμενος ακόμα και μετά από πολλά χρόνια.

Ζήσε τις εμπειρίες που θέλεις, δούλεψε σκληρά γι’ αυτά που θες να πετύχεις, μην ξεχνάς την προσωπική σου ζωή και πέρνα χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάς.

Να παίρνεις ένα σημειωματάριο σε κάθε meeting

Σε κάθε meeting χρειάζεται να κρατάς σημειώσεις για τα όσα ειπώθηκαν. Θα δεις ότι η δουλειά σου θα γίνει πολύ πιο εύκολη εάν σημειώνεις όλες τις σημαντικές πληροφορίες. Πώς θα θυμάσαι σε δύο μήνες από σήμερα τι είπατε στο σημερινό meeting εάν δεν τα έχεις κάπου γραμμένα;

Επένδυσε στον εαυτό σου

Μην ξεχνάς το well- being σου. Εσύ δεν είσαι μόνο ο εαυτός σου στη δουλειά και η σκληρή δουλειά δεν είναι το μόνο πράγμα που θα φέρει την επιτυχία που θέλεις. Κάνε πράγματα που θα σε βοηθήσουν να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Τρώγε σωστά, αθλήσου, ασχολήσου με το πάθος σου, διάβασε και όλη σου η ζωή θα γίνει καλύτερη, μαζί και η καριέρα σου!

Κάνε μια λίστα κάθε μέρα

Κάνοντας μια to-do λίστα κάθε μέρα σε βοηθάει να έχεις τον έλεγχο των υποχρεώσεών σου και να μην πελαγώνεις. Σημείωσε τις καθημερινές σου υποχρεώσεις κατά προτεραιότητα και μην πιάνεις όλα όσα έχεις να κάνεις παράλληλα και τελικά δεν κάνεις τίποτα καλά. Κάνε focus σ΄όσα πρέπει τη στιγμή που πρέπει.

Κάνε διαλείμματα

Μην περιμένεις την επιτυχία να έρθει στα πόδια σου εάν δεν δίνεις χρόνο στον εγκέφαλό σου να ξεκουραστεί. Ανάμεσα στις ώρες της δουλειάς κάνε μικρά διαλείμματα για να γεμίζεις τις μπαταρίες σου, να αποφορτίζεσαι και μετά να πιάνεις πάλι αυτό το δύσκολο project που σου έχει φάει όλη τη μέρα.

Πηγή: https://ipop.gr/tips/oi-leptomereies-poy-kanoyn-ti-diafora-kane-ayta-gia-na-xechoriseis-sti-doyleia-soy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ