Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΝευροεπιστήμονες: συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και εξηγούν το γιατί

Νευροεπιστήμονες: συστήνουν συχνές βόλτες στην παραλία και εξηγούν το γιατί

Οι νευροεπιστήμονες έχουν μελετήσει τα οφέλη από τις συχνές βόλτες στην παραλία και η ανάλυσή τους έχει δείξει ότι έχει μεγάλη αξία σε αυτό. Η βόλτα στην άμμο μπορεί να προσφέρει οφέλη τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία, με πολυάριθμες βιοχημικές και νευρολογικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο σώμα ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε παράκτια περιβάλλοντα.


Από φυσική άποψη, οι βόλτες στην παραλία παρέχουν αυξημένα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ρυθμικές μυϊκές κινήσεις και η ελαφρώς αυξημένη αντίσταση από το περπάτημα στην άμμο προκαλούν αυξημένη καρδιαγγειακή παροχή που βοηθά στην καύση θερμίδων. Ταυτόχρονα, μειώνει τους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Τα νευρολογικά οφέλη για την υγεία έχουν ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες. Μελέτες έχουν δείξει ότι το περπάτημα στην παραλία διεγείρει ορισμένες νευρολογικές αντιδράσεις που σχετίζονται με τη χαλάρωση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη νευρική ανθεκτικότητα και να βοηθήσει στη μείωση των ορμονών του στρες. Επιπλέον, το να είσαι κοντά στον ωκεανό έχει επίδραση στους νευροδιαβιβαστές που μπορεί, με τη σειρά του, να οδηγήσει σε χαλάρωση. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, τα αρνητικά ιόντα που απελευθερώνονται από τα κύματα που συντρίβονται μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της διανοητικής διαύγειας.

Επιπλέον, οι βόλτες στην παραλία μπορούν να ωφελήσουν το μυαλό και το πνεύμα. Ο λαμπερός ήλιος παρέχει μια φυσική πηγή βιταμίνης D, η οποία είναι απαραίτητη για υγιή οστά και μύες. Το να είσαι μάρτυρας της ομορφιάς της φύσης μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του άγχους παρέχοντας ταυτόχρονα ψυχική ηρεμία. Σε τελική ανάλυση, δεν υπάρχει τίποτα σαν να ακούς τα κύματα που κυλούν για να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν την ψυχή.

Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι νευροεπιστήμονες συνιστούν συχνούς περιπάτους στην παραλία. Τα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία που παρέχονται από το να βρίσκεστε κοντά στον ωκεανό, σε συνδυασμό με την ικανοποίηση που προέρχεται από το να περνάτε χρόνο στη φύση, το καθιστούν έναν εξαιρετικό τρόπο για να διατηρήσετε το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα σας στην καλύτερη δυνατή φόρμα.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ