Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήxtesiniΜπορούν τα μπαχαρικά και τα βότανα να μειώσουν την αρτηριακή πίεση;

Μπορούν τα μπαχαρικά και τα βότανα να μειώσουν την αρτηριακή πίεση;

Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει: ναι, τα μπαχαρικά και τα βότανα μπορούν να έχουν θετική επίδραση στην αρτηριακή σας πίεση!


Τα βότανα και τα μπαχαρικά έχουν μακρά ιστορία χρήσης στην παραδοσιακή ιατρική για τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος παθήσεων. Μία από τις πιο κοινές χρήσεις είναι η μείωση της αρτηριακής πίεσης και πολλές μελέτες έχουν βρει ότι αυτό είναι πράγματι έτσι. Στην πραγματικότητα, ορισμένα βότανα και μπαχαρικά μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικά με ορισμένα φάρμακα στη θεραπεία της υπέρτασης, αλλά με λιγότερες παρενέργειες.

Ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης είναι το σκόρδο. Μελέτες έχουν δείξει ότι το σκόρδο μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα συστολικής και διαστολικής αρτηριακής πίεσης. Θεωρείται ότι το σκόρδο περιέχει ενώσεις που βοηθούν στη χαλάρωση των λείων μυών που καλύπτουν τις αρτηρίες, καθώς και στη μείωση της φλεγμονής.

Το τζίντζερ είναι ένα άλλο δημοφιλές φυτικό φάρμακο για την υψηλή αρτηριακή πίεση. Έχει βρεθεί ότι μειώνει τα επίπεδα τόσο της συστολικής όσο και της διαστολικής αρτηριακής πίεσης και επίσης βοηθά στη μείωση της φλεγμονής.

Η κανέλα είναι ένα άλλο ισχυρό μπαχαρικό που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Θεωρείται ότι αυτό το μπαχαρικό βοηθά στην αύξηση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και αυτό με τη σειρά του βοηθά στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης.

Ο κουρκουμάς είναι ένα άλλο μπαχαρικό που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης. Περιέχει μια ένωση που ονομάζεται κουρκουμίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και βελτιώνει την υγεία των αιμοφόρων αγγείων.

Εκτός από τα βότανα και τα μπαχαρικά, υπάρχουν και άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση. Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, η άφθονη άσκηση και η μείωση του στρες είναι όλα σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνετε.

Έτσι, για να απαντήσουμε στην ερώτηση: ναι, τα βότανα και τα μπαχαρικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά με ορισμένα φάρμακα, αλλά με λιγότερες παρενέργειες. Φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν προσθέσετε οποιαδήποτε βότανα ή μπαχαρικά στη διατροφή σας, καθώς μπορεί να αλληλεπιδράσουν με ορισμένα φάρμακα.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ