Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΜείωση της αρτηριακής πίεσης με τη βοήθεια βελονισμού

Μείωση της αρτηριακής πίεσης με τη βοήθεια βελονισμού

Γιατροί και επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Irvine της Καλιφόρνια ανακάλυψαν πρόσφατα μια νέα μέθοδο μείωσης της αρτηριακής πίεσης. Αυτή η μέθοδος βασίζεται στην ηλεκτροκατανάκηση, η οποία φαίνεται να έχει σημαντική επίδραση στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η μέθοδος έχει δοκιμαστεί σε αρουραίους, προκαλεί χαμηλή ηλεκτρική διέγερση στο μπροστινό μέρος των ποδιών τους και η πίεση του αίματός τους μετά τη θεραπεία ήταν 40 τοις εκατό χαμηλότερη από πριν (η αρτηριακή τους πίεση είχε αυξηθεί τεχνητά πριν). Αυτό ανοίγει νέες πόρτες για θεραπεία υπέρτασης, ίσως ακόμη και να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές ιατρικές θεραπείες με αυτή την αρχαία μέθοδο.


Αυτές είναι όλες οι μέθοδοι που δοκιμάστηκαν:

Οι βελόνες εισήχθησαν σε:
-περικάρδιο 5-6, και περιστρέφονταν κάθε 10 έως τριάντα λεπτά. Ενώ αυτή η διαδικασία πραγματοποιήθηκε, η αρτηριακή πίεση των αρουραίων αυξήθηκε από τους γιατρούς.
-τα εμπρόσθια των αρουραίων, χωρίς διέγερση ή συστροφή, για 30 λεπτά.

Επίσης, το περικάρδιο 5-6 διεγείρεται ηλεκτρικά με συχνότητες που κυμαίνονται από 2 έως 100 hertz.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών οι αλλαγές στην αρτηριακή πίεση παρακολουθούνταν συνεχώς και τα αποτελέσματα καταγράφονταν προσεκτικά. Οι πιο επιτυχημένες στη μείωση της αρτηριακής πίεσης ήταν εκείνες οι εξετάσεις που περιελάμβαναν χειροκίνητο και ηλεκτρικό βελονισμό, ο οποίος είχε σοβαρές επιπτώσεις στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, διάρκειας έως και μίας ώρας, και κυμαινόταν από 33 έως 36 τοις εκατό. Τα καλύτερα αποτελέσματα καταγράφηκαν στους αρουραίους που είχαν υποκινηθεί από ηλεκτροσυγκέντρες, ειδικά σε εκείνους που υποβλήθηκαν σε θεραπεία στη συχνότητα ηλεκτροσυγκέντρουσης 2 hertz.

Ωστόσο, τα καλύτερα αποτελέσματα καταγράφηκαν στους αρουραίους που διεγείρονται στην καρδιά (6-7) και στο στομάχι (36-37). Η πίεσή τους μειώθηκε έως και 44 τοις εκατό για την διέγερση της καρδιάς και 36 τοις εκατό για το στομάχι.

Μια σημαντική παρατήρηση που έκαναν οι γιατροί ήταν ότι αυτή η θεραπεία ηλεκτροκαταστολής μπορεί μόνο να μειώσει την αρτηριακή πίεση για τους υπερτασικούς ανθρώπους, δεν έχει καμία επίδραση για υγιείς ανθρώπους.

Αυτές οι θεραπείες που περιλαμβάνουν βελονισμό θα είναι σύντομα διαθέσιμες σε όλους, επειδή αντιπροσωπεύουν έναν πολύ καλό τρόπο για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ