Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΜαύροι κύκλοι: Πως τους επηρεάζει ο τρόπος ζωής και η ηλικία και...

Μαύροι κύκλοι: Πως τους επηρεάζει ο τρόπος ζωής και η ηλικία και πως αντιμετωπίζονται

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ένα κοινό αισθητικό παράπονο, ειδικά μεταξύ εκείνων με πολυάσχολο τρόπο ζωής. Η εμφάνιση των μαύρων κύκλων μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, που σχετίζονται τόσο με τον τρόπο ζωής όσο και με την ηλικία.


Όσον αφορά τον τρόπο ζωής, η κούραση, το στρες, η έλλειψη ύπνου και η ανεπαρκής διατροφή είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους ένοχους πίσω από την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος κάτω από τα μάτια, οδηγώντας σε ερυθρότητα και πρήξιμο. Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο σκούρο από το κανονικό. Επιπλέον, το παρατεταμένο στρες και η κούραση μπορούν να μειώσουν την ικανότητα του σώματος να παράγει κολλαγόνο, το οποίο υποστηρίζει τη φυσική ελαστικότητα του δέρματος. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα κάτω από τα μάτια μπορεί να γίνει πιο λεπτό και πιο διαφανές, επιτρέποντας στον πιο σκούρο ιστό από κάτω να εμφανιστεί.

Η ηλικία είναι ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να συμβάλει στους μαύρους κύκλους. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και γίνεται πιο λεπτό. Αυτό μπορεί να κάνει τα σκούρα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια να είναι πιο ορατά, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο σκούρο. Επιπλέον, τα επιθέματα λίπους που υποστηρίζουν τα μάτια μπορούν επίσης να αρχίσουν να αλλοιώνονται, προκαλώντας την πτώση του δέρματος και την εμφάνιση των μαύρων κύκλων πιο εμφανή.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας αριθμός διαθέσιμων θεραπειών που βοηθούν στη μείωση των μαύρων κύκλων. Για παράδειγμα, τοπικές κρέμες και οροί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση της φλεγμονής και του αποχρωματισμού. Οι κρέμες ματιών που περιέχουν βιταμίνη Κ και ρετινόλη μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του οιδήματος και των μαύρων κύκλων. Επιπλέον, θεραπείες λέιζερ και χημικά πίλινγκ μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση του τόνου και της υφής του δέρματος. Για σοβαρές περιπτώσεις, τα fillers μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην πλήρωση των κοιλοτήτων κάτω από τα μάτια και στη βελτίωση της συνολικής εμφάνισης του δέρματος.

Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα κοινό παράπονο, αλλά με τον σωστό τρόπο ζωής και το σωστό σχήμα περιποίησης της επιδερμίδας, μπορούν να αντιμετωπιστούν. Με τη βοήθεια ενός δερματολόγου ή επαγγελματία περιποίησης δέρματος, μπορείτε να βρείτε την καλύτερη θεραπεία για να μειώσετε την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και να επαναφέρετε τη νεανική, ανανεωμένη εμφάνισή σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ