Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΜανιτάρια και πράσινο τσάι κατά του καρκίνου του μαστού;

Μανιτάρια και πράσινο τσάι κατά του καρκίνου του μαστού;

Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι ο συνδυασμός μανιταριών και πράσινου τσαγιού μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού.


Τα μανιτάρια χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων και τώρα μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού. Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Zhejiang στο Hangzhou της Κίνας, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ενός συνδυασμού μανιταριών και πράσινου τσαγιού θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο αυτού του τύπου καρκίνου.

Η μελέτη έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση μανιταριών, ιδιαίτερα της ποικιλίας των λευκών κουμπιών, σε συνδυασμό με πράσινο τσάι, θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού έως και 50%. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μανιτάρια περιέχουν ενώσεις που ονομάζονται πολυσακχαρίτες, οι οποίοι είναι γνωστό ότι έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το πράσινο τσάι περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες είναι γνωστό ότι έχουν και αντικαρκινικές ιδιότητες. Το πράσινο τσάι έχει συνδεθεί με μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, η βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης και η βοήθεια στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Ο συνδυασμός μανιταριών και πράσινου τσαγιού πιστεύεται ότι είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός από την κατανάλωση του ενός μόνο του. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο συνδυασμός των δύο θα μπορούσε να μειώσει ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, καθώς συνεργάζονται για να ενισχύσουν τις αντικαρκινικές ιδιότητες και των δύο.

Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι πολλά υποσχόμενα και υποδηλώνουν ότι αυτός ο συνδυασμός θα μπορούσε να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού. Ενώ χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα, είναι μια μεγάλη υπενθύμιση ότι τα τρόφιμα που τρώμε μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία μας. Φροντίστε λοιπόν να εντάξετε στη διατροφή σας τα μανιτάρια και το πράσινο τσάι!

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ