Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΜαγνήσιο, φώσφορος, ασβέστιο: γιατί είναι κορυφαία μέταλλα για τον άνθρωπο

Μαγνήσιο, φώσφορος, ασβέστιο: γιατί είναι κορυφαία μέταλλα για τον άνθρωπο

Τα μέταλλα είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος. Από τα έξι κύρια μέταλλα – μαγνήσιο, φώσφορος, ασβέστιο, νάτριο, κάλιο και χλωριούχο – το ασβέστιο, ο φώσφορος και το μαγνήσιο ξεχωρίζουν ως τρία από τα πιο σημαντικά. Να γιατί αυτά τα μέταλλα είναι μοναδικά απαραίτητα για την υγεία και την ευημερία μας.


Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για το ρόλο του στο χτίσιμο γερών οστών και δοντιών. Επιπλέον, απαιτείται για τη σύσπαση των μυών, τη μετάδοση των νευρικών παλμών και την έκκριση ορμονών και ενζύμων. Μεγάλο μέρος του ασβεστίου μας αποθηκεύεται στα οστά μας, με μια μικρή ποσότητα να κυκλοφορεί στο αίμα μας. Για να διασφαλιστεί η επαρκής παροχή, είναι απαραίτητο να τρώτε τροφές που περιέχουν διαιτητικό ασβέστιο ή να λαμβάνετε συμπλήρωμα.

Ο φώσφορος βοηθά στη διατήρηση της οξεοβασικής ισορροπίας του σώματος και χρησιμοποιείται στο σχηματισμό οστών και δοντιών. Είναι επίσης απαραίτητο για τον ενεργειακό μεταβολισμό και το μεταβολισμό του λίπους και των πρωτεϊνών και συνεργάζεται με τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β για τη δημιουργία DNA και άλλου γενετικού υλικού. Καλές διατροφικές πηγές φωσφόρου περιλαμβάνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, κόκκινο κρέας, προϊόντα σιτηρών και ξηρούς καρπούς.

Το μαγνήσιο θεωρείται συχνά ως το παραμελημένο μέταλλο στη διατροφή μας. Παίζει κρίσιμο ρόλο σε περισσότερες από 300 αντιδράσεις που βασίζονται σε ένζυμα στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενέργειας και της πρωτεϊνικής σύνθεσης, που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των κυττάρων. Το μαγνήσιο βοηθά επίσης στη χαλάρωση των μυών και μειώνει τη φλεγμονή. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο περιλαμβάνουν σκούρα φυλλώδη πράσινα, ξηρούς καρπούς και σπόρους, ψάρια και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Συνοπτικά, το ασβέστιο, ο φώσφορος και το μαγνήσιο είναι τρία από τα πιο σημαντικά μέταλλα για την ανθρώπινη υγεία. Και τα τρία είναι απαραίτητα για τη διατήρηση των οστών, των δοντιών, των μυών και των νεύρων μας. Είναι ζωτικής σημασίας για τον ενεργειακό μεταβολισμό, την παραγωγή κυττάρων, τα νευρικά ερεθίσματα και την έκκριση ορμονών. Για να διασφαλίσουμε επαρκή επίπεδα, είναι σημαντικό να λαμβάνουμε αρκετά από αυτά τα μέταλλα στη διατροφή μας ή, εναλλακτικά, να παίρνουμε συμπληρώματα όπως απαιτείται.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ