Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΑισθάνεσαι συνέχεια κουρασμένη χωρίς αιτία; Τι μπορεί να συμβαίνει

Αισθάνεσαι συνέχεια κουρασμένη χωρίς αιτία; Τι μπορεί να συμβαίνει

Νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι, παρόλο που κοιμάστε τη συνιστώμενη ποσότητα κάθε βράδυ; Αν συμβαίνει αυτό, μπορεί να συμβαίνει κάτι περισσότερο από μια απλή έλλειψη ύπνου.


Η κούραση είναι κάτι διαφορετικό από την κόπωση. Μπορεί να έχει μια μεγάλη ποικιλία αιτιών. Ενώ η κόπωση είναι μια φυσιολογική απάντηση σε σωματικές ή ψυχικές δραστηριότητες, η υπερβολική κόπωση μπορεί να συνδεθεί με άλλα υποκείμενα ιατρικά ζητήματα.

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι χωρίς προφανή λόγο:

Αναιμία – Η αναιμία είναι μια κατάσταση κατά την οποία τα ερυθρά αιμοσφαίρια ενός ατόμου δεν μεταφέρουν αρκετό οξυγόνο στους ιστούς του σώματος, προκαλώντας κόπωση σε ορισμένες περιπτώσεις. Η αναιμία μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά ή χρόνιες ασθένειες.

Προβλήματα θυρεοειδούς – Ένας υπολειτουργικός ή υπερδραστήριος θυρεοειδής μπορεί να προκαλέσει ανεξήγητη κόπωση. Ο υποθυρεοειδισμός και ο υπερθυρεοειδισμός μπορούν και οι δύο να οδηγήσουν σε αδυναμία του σώματος να παράγει ενέργεια, με αποτέλεσμα την υπερβολική κούραση.

Κατάθλιψη – Η κατάθλιψη είναι μια σοβαρή ψυχική ασθένεια που μπορεί να μειώσει τα επίπεδα ενέργειάς σας. Το Psychology Today αναφέρει ότι η κατάθλιψη συνδέεται με χαμηλότερη ποιότητα ύπνου, καθώς και με έντονη έλλειψη ενέργειας που οδηγεί σε επίμονη κόπωση.

Χρόνιο Στρες – Οι ορμόνες του στρες παίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση των επιπέδων ενέργειας μας. Όταν κάποιος βιώνει χρόνιο στρες, το σώμα του βρίσκεται συνεχώς σε κατάσταση «μάχης ή φυγής». Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επίμονη εξάντληση και κόπωση.

Εάν αισθάνεστε κόπωση χωρίς προφανή λόγο, είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν γιατρό. Ένας γιατρός μπορεί να σας αξιολογήσει και να εκτελέσει εξετάσεις για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την αιτία της κούρασής σας. Η θεραπεία οποιασδήποτε υποκείμενης ιατρικής πάθησης μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τα φυσικά σας επίπεδα ενέργειας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ