Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΜέση: Γιατί πονάμε περισσότερο καθώς μεγαλώνουμε και τι να κάνουμε

Μέση: Γιατί πονάμε περισσότερο καθώς μεγαλώνουμε και τι να κάνουμε

Καθώς μεγαλώνουμε, τα οστά και οι αρθρώσεις μας εκφυλίζονται φυσικά και γίνονται λιγότερο ανθεκτικά. Οι δίσκοι μεταξύ των σπονδύλων μας ισοπεδώνονται και συρρικνώνονται, και ο χόνδρος γύρω από τις αρθρώσεις μας γίνεται πιο λεπτός και λιγότερο σπογγώδης. Όλα αυτά μας κάνουν πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς και πόνο.


Ένα από τα πιο κοινά σημεία που νιώθουμε πόνο καθώς μεγαλώνουμε είναι στη μέση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μέση είναι υπεύθυνη για μεγάλο μέρος της κίνησης και του βάρους μας. Οι δίσκοι και οι αρθρώσεις στο κάτω μέρος της πλάτης μας υπόκεινται σε μεγάλη πίεση και καταπόνηση και μπορούν εύκολα να καταστραφούν ή να φλεγμονώσουν.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τον πόνο στη μέση καθώς μεγαλώνετε:

-Μείνετε δραστήριοι και ασκείστε τακτικά. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσετε τους μύες σας δυνατούς και εύκαμπτους και τις αρθρώσεις σας να λιπαίνονται.

-Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Το υπερβολικό βάρος ασκεί επιπλέον πίεση στη μέση σας.

-Να φοράτε άνετα, υποστηρικτικά παπούτσια.

-Χρησιμοποιήστε καλή στάση όταν κάθεστε, στέκεστε και σηκώνετε.

– Κοιμηθείτε σε σταθερό στρώμα.

– Τεντώστε και δυναμώστε τους μυς της πλάτης σας.

Εάν αντιμετωπίζετε χρόνιο πόνο στη μέση, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν γιατρό ή φυσιοθεραπευτή. Μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε την αιτία του πόνου σας και να αναπτύξετε ένα σχέδιο θεραπείας για να ανακουφίσετε τα συμπτώματά σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ