Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΈξι λόγοι για να καταναλώνεις καρύδια καθημερινά

Έξι λόγοι για να καταναλώνεις καρύδια καθημερινά

#1. Τα καρύδια είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.


Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να παράγει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από μόνο του, επομένως πρέπει να τα λαμβάνουμε από τη διατροφή μας. Τα καρύδια είναι μια εξαιρετική πηγή αυτών των απαραίτητων λιπαρών οξέων. Στην πραγματικότητα, μόνο μια ουγγιά καρύδια περιέχει περισσότερα από 2,5 γραμμάρια ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

#2. Τα καρύδια μπορεί να βελτιώσουν τη γνωστική λειτουργία.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία. Μια μελέτη διαπίστωσε μάλιστα ότι τα καρύδια μπορούν να βελτιώσουν τη γνωστική λειτουργία σε νεαρούς ενήλικες.

#3. Τα καρύδια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Η υψηλή χοληστερόλη είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Τα καρύδια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης μειώνοντας την «κακή» χοληστερόλη LDL και αυξάνοντας την «καλή» χοληστερόλη HDL.

#4. Τα καρύδια μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα.

Τα καρύδια μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα καρύδια βελτίωσαν τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και την ευαισθησία στην ινσουλίνη σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

#5. Τα καρύδια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα καρύδια μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

#6. Τα καρύδια είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών.

Τα καρύδια είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, οι οποίες είναι ουσίες που μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα σας από βλάβες. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα καρύδια έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο είδος ξηρών καρπών.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ