Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήxtesiniΜπορεί η κατάθλιψη να είναι ένα σημάδι για κάτι άλλο

Μπορεί η κατάθλιψη να είναι ένα σημάδι για κάτι άλλο

Έχετε πάρει περισσότερα από ένα αντικαταθλιπτικά, αλλά εξακολουθείτε να αισθάνεστε κατάθλιψη; Είστε απογοητευμένοι που η κατάθλιψή σας συνεχίζει να επιστρέφει; Δεν είστε μόνοι. Πολλοί άνθρωποι λένε για πρώτη φορά ότι έχουν κατάθλιψη ή άγχος όταν, στην πραγματικότητα, έχουν πραγματικά μια διαφορετική ιατρική κατάσταση. Από αυτούς τους ανθρώπους, ένας στους δύο θα πει πρώτα ότι έχει κατάθλιψη, ένας στους τέσσερις θα πει ότι έχει άγχος.


Γιατί η κατάθλιψή σας συνεχίζει να επιστρέφει;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα συμπτώματα της κατάθλιψης μπορεί να επιμείνει παρά τη λήψη φαρμάκων. Ένας από αυτούς τους λόγους μπορεί να είναι επειδή οι ασθενείς δεν θυμούνται πάντα να ενημερώσουν τους γιατρούς τους για όλα τα συμπτώματα που βιώνουν. Για παράδειγμα, οι ασθενείς μπορούν να μιλήσουν με τους γιατρούς τους όταν αισθάνονται πεσμένοι ή καταθλιπτικοί και αναζητούν ανακούφιση. Μπορεί να μην μιλούν για τις στιγμές που ένιωθαν πραγματικά καλά ή ενεργητικά. Στην πραγματικότητα, οι ασθενείς συχνά σκέφτονται αυτές τις στιγμές ως τις «καλές στιγμές» ή τους «κανονικούς χρόνους» τους. Αυτές είναι σημαντικές πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν το γιατρό σας να κάνει μια σωστή διάγνωση και να παρέχει θεραπεία που μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα.

Βοηθήστε το γιατρό σας να σας βοηθήσει

Η σωστή διάγνωση είναι το πρώτο βήμα για να βρείτε μια θεραπεία που είναι κατάλληλη για εσάς. Η διπολική κατάθλιψη είναι μια μορφή κατάθλιψης που απαιτεί ένα διαφορετικό είδος θεραπείας. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη διπολική κατάθλιψη, φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας. Αρκετές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων νέων φαρμάκων, μαζί με την υποστήριξη από το γιατρό σας, μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους με την πάροδο του χρόνου.

Τι είναι η διπολική κατάθλιψη;

Η διπολική κατάθλιψη είναι ένα μέρος της διπολικής διαταραχής, μιας χρόνιας-αλλά θεραπεύσιμης-ασθένειας. Οι πάσχοντες έχουν συνήθως επεισόδια κατάθλιψης (“χαμηλά”) και επεισόδια αυξημένης ενέργειας, σκέψεων ή άγχους (“υψηλά”). Αν η διπολική κατάθλιψη δεν θεραπευτεί μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα ενός ατόμου να λειτουργεί στην εργασία, να συμμετέχει σε κοινωνικές δραστηριότητες και να διατηρεί σχέσεις. Η ακριβής διάγνωση και η σωστή θεραπεία μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς με διπολική κατάθλιψη να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους και να ζήσουν παραγωγική ζωή.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ