Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήxtesiniΣημάδια καρδιακών προβλημάτων: 5 που δεν έχουν καμία σχέση με τον πόνο...

Σημάδια καρδιακών προβλημάτων: 5 που δεν έχουν καμία σχέση με τον πόνο στο στήθος

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο πόνος στο στήθος είναι το πιο κοινό σύμπτωμα των καρδιακών προβλημάτων, αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν και άλλα, πιο ανεπαίσθητα σημάδια καρδιακών προβλημάτων που μπορεί να αγνοείτε; Εδώ είναι πέντε κόκκινες σημαίες που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε:


1. Δύσπνοια: Αυτό είναι ένα κοινό σύμπτωμα καρδιακών προβλημάτων και μπορεί να είναι σημάδι ότι η καρδιά σας δεν παίρνει αρκετό οξυγόνο. Αν δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε μετά από έστω και ήπια προσπάθεια, ήρθε η ώρα να δείτε έναν γιατρό.

2. Πρήξιμο: Το πρήξιμο στα πόδια και τα πόδια σας μπορεί να είναι σημάδι συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας, η οποία συμβαίνει όταν η καρδιά σας δεν μπορεί να αντλήσει σωστά το αίμα. Εάν παρατηρήσετε ότι τα παπούτσια σας σφίγγουν περισσότερο ή οι δακτύλιοι σας αφήνουν εσοχές, κλείστε ραντεβού με το γιατρό σας.

3. Κόπωση: Το να νιώθετε συνεχώς εξαντλημένοι είναι ένα από τα πιο κοινά σημάδια καρδιακών προβλημάτων. Εάν είστε συχνά κουρασμένοι, ακόμα και μετά από έναν καλό βραδινό ύπνο, αξίζει να μιλήσετε με το γιατρό σας.

4. Ακανόνιστος καρδιακός παλμός: Μια καρδιά που τρέχει ή παραλείπει έναν ρυθμό δεν είναι συνήθως ανησυχητικό, αλλά αν παρατηρήσετε ότι η καρδιά σας χτυπά ακανόνιστα πιο συχνά από ό,τι συνήθως, μπορεί να είναι σημάδι αρρυθμίας, η οποία είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό.

5. Ζάλη: Η ζάλη ή η ζαλάδα μπορεί να είναι σημάδι χαμηλής αρτηριακής πίεσης, η οποία συχνά προκαλείται από καρδιακά προβλήματα. Εάν αισθάνεστε ζάλη, καθίστε ή ξαπλώστε και καλέστε το γιατρό σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ