Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Αρχικήxtesini5 τρόποι για να ελέγξετε τη Συναισθηματική Υπερφαγία

5 τρόποι για να ελέγξετε τη Συναισθηματική Υπερφαγία

Εάν είστε κάποιος που τρώει συναισθηματικά, ξέρετε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να ελέγξετε τις λιγούρες σας και να τρώτε υγιεινά. Μπορεί να αισθάνεστε ότι δίνετε συνεχώς μια μάχη ενάντια στις ορμές σας και μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνετε σε καλό δρόμο.


Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τη συναισθηματική σας διατροφή:

1. Να είστε ενήμεροι για τα ερεθίσματα σας.

Το πρώτο βήμα είναι να γνωρίζετε τι προκαλεί το συναισθηματικό σας φαγητό. Μόλις μάθετε τι σας προκαλεί, μπορείτε να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τη λαχτάρα με υγιεινό τρόπο.

2. Βρείτε άλλους τρόπους για να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματά σας.

Εάν αισθάνεστε λυπημένοι, θυμωμένοι ή αγχωμένοι, το συναισθηματικό φαγητό δεν πρόκειται να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα μακροπρόθεσμα. Βρείτε άλλους τρόπους για να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματά σας, όπως να μιλήσετε με έναν φίλο, να πάτε μια βόλτα ή να ακούτε μουσική.

3. Μην κρατάτε ανθυγιεινές τροφές στο σπίτι.

Εάν γνωρίζετε ότι είστε επιρρεπείς στο συναισθηματικό φαγητό, μην κρατάτε δελεαστικές τροφές στο σπίτι. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε ανθυγιεινά τρόφιμα, θα είναι λιγότερο πιθανό να ενδώσετε στην επιθυμία σας.

4. Εξασκηθείτε στον έλεγχο μερίδας.

Αν όντως πιάνεις τον εαυτό σου να επιδίδεται στο συναισθηματικό φαγητό, προσπαθήστε να ασκήσετε τον έλεγχο των μερίδων. Μην φάτε ολόκληρη τη σακούλα πατατάκια ή μια πίντα παγωτό. Φάτε μια μικρή μερίδα και μετά σταματήστε.

5. Απαλλαγείτε από κάθε ενοχή.

Εάν όντως ενδώσετε στις συναισθηματικές σας λιγούρες για φαγητό, μην επιβαρύνεστε με αυτό. Όλοι επιδίδονται μερικές φορές. Απλώς προσπαθήστε να προσέχετε το φαγητό σας και να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές τις περισσότερες φορές.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ