Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαλοψημένο αρνάκι κλέφτικο που λιώνει στο στόμα

Καλοψημένο αρνάκι κλέφτικο που λιώνει στο στόμα

Υλικά


1 μπουτάκι Αρνίσιο περίπου 2 kg.
500 gr. πατάτες
1 κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια
ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι – πιπέρι στην γεύση
δενδρολίβανο
φέτα ή κεφαλογραβιέρα ΄προαιρετικά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.

Πλένουμε τις πατάτες και ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, έπειτα κόβουμε και τα δύο σαν μπουκίτσες. Αναμιγνύουμε τα σκόρδα, τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ.

image

Σε ένα μικρό μπολάκι αναμιγνύουμε το αλάτι, το πιπέρι την ρίγανη και το Δεντρολίβανο. Ετοιμάζουμε τη λαδόκολλα για το μπουτάκι. Τοποθετούμε το μίγμα λαχανικών που έχουμε ετοιμάσει στο κέντρο της λαδόκολλας και από επάνω το μπουτάκι. Προαιρετικά εάν θέλουμε μπορούμε δίπλα στο Μπουτάκι να προσθέσουμε το τυρί.

image

Αλείφουμε το μπουτάκι με ελαιόλαδο, σε όλη του την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το μίγμα των μυρωδικών. Τυλίγουμε σε άλλες 2 λαδόκολλες διπλώνουμε το κάτω μέρος και το δένουμε με σπάγκο. Μαζεύουμε τη λαδόκολλα γύρω από το κόκαλο και δένουμε σφικτά.

image

Βάζουμε τα πουγκί σε ταψί με το κόκαλο προς τα πάνω. Ψήνουμε για 1 ½ ώρα στους 160΄C. Ψήνουμε για άλλη 1 ώρα, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να ξεκολλάει από το κόκκαλο. Σερβίρουμε με τις πατατούλες.

image


Πηγή: https://www.citypatras.gr/mageiriki/kalopsimeno-arnaki-kleftiko-poy-lionei-stoma/?fbclid=IwAR24FKNryioBTjlmFq8ydjJAT77_CpE6jfzckzKtLwLVXcuCvtmWAVtrmjg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ