Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΘρόμβωση: 6 αθόρυβα συμπτώματα

Θρόμβωση: 6 αθόρυβα συμπτώματα

Οι θρόμβοι αίματος μπορεί να εμφανιστούν στις αρτηρίες ή τις φλέβες σας και μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνοι.


Ενώ ορισμένοι θρόμβοι αίματος είναι προφανείς, άλλοι μπορεί να είναι πιο λεπτοί και δύσκολο να εντοπιστούν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για θρόμβους που σχηματίζονται στις φλέβες σας, οι οποίοι μπορεί να έχουν λίγα ή καθόλου συμπτώματα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα σιωπηλά σημάδια της θρόμβωσης, καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε έγκαιρη θεραπεία και να αποτρέψετε σοβαρές επιπλοκές.

1. Οίδημα

Ένα από τα πιο κοινά σημάδια θρόμβωσης είναι το πρήξιμο, συνήθως στο πόδι ή το χέρι σας. Αυτό προκαλείται από τον θρόμβο που εμποδίζει τη ροή του αίματος και προκαλεί τη συσσώρευση υγρού στην πληγείσα περιοχή.

2. Πόνος

Ο πόνος είναι ένα άλλο κοινό σύμπτωμα της θρόμβωσης. Ο πόνος είναι συνήθως ένας θαμπός πόνος που επιδεινώνεται όταν κινείστε ή στέκεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

3. Ερυθρότητα

Το δέρμα γύρω από τον θρόμβο μπορεί να φαίνεται κόκκινο ή αποχρωματισμένο. Αυτό προκαλείται από την αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή.

4. Ζεστασιά

Η περιοχή γύρω από τον θρόμβο μπορεί να αισθάνεται ζεστή στην αφή. Αυτό προκαλείται επίσης από την αυξημένη ροή αίματος.

5. Μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα

Εάν ο θρόμβος βρίσκεται στο χέρι ή το πόδι σας, μπορεί να αισθανθείτε μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα στην πληγείσα περιοχή. Αυτό προκαλείται από τον θρόμβο που πιέζει τα νεύρα.

6. Δύσπνοια

Εάν ο θρόμβος βρίσκεται στους πνεύμονές σας, μπορεί να εμφανίσετε δύσπνοια, πόνο στο στήθος ή βήχα με αίμα. Όλα αυτά είναι συμπτώματα έκτακτης ανάγκης και θα πρέπει να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν εμφανίσετε κάποιο από αυτά.

Εάν εμφανίσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό. Οι θρόμβοι αίματος μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνοι και όσο πιο γρήγορα λάβετε θεραπεία, τόσο το καλύτερο.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ