Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ σωστή ποσότητα για να λαμβάνεις όλες τις θρεπτικές ουσίες από τα...

Η σωστή ποσότητα για να λαμβάνεις όλες τις θρεπτικές ουσίες από τα τρόφιμα!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν λαμβάνεις όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες μέσα από τα τρόφιμα; Ανάλογα με τις διατροφικές σου συνήθειες, ένας γιατρός μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λαμβάνουν όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός τους.

Περισσότερο από 170 εκατομμύρια Αμερικανοί καταφεύγουν καθημερινά στα συμπληρώματα διατροφής, η βιομηχανία των οποίων εκτιμάται σήμερα στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια.


Μια προειδοποίηση για όλες τις συμβουλές που ακολουθούν παρακάτω: Η δίαιτα και ο τρόπος ζωής ποικίλλουν σημαντικά από άτομο σε άτομο, γι’ αυτό είναι σημαντικό να κάνεις εξετάσεις αίματος για να δεις ακριβώς ποιες θρεπτικές ουσίες είναι ανεπαρκής στον οργανισμό σου.

Εδώ είναι η ποσότητα των τροφίμων που πρέπει να καταναλώνεις για να λάβεις όλες τις θρεπτικές ουσίες που προσφέρει.

Κουρκουμάς

Το κουρκούμη είναι το κορυφαίο συμπλήρωμα πώλησης στις Η.Π.Α. Για να λάβεις όλες τις θρεπτικές ουσίες που προσφέρει ο κουρκουμάς πρέπει να τρως περίπου το ένα τέταρτο από ένα κουταλάκι του γλυκού. Αν σου αρέσει η γεύση, απλώς πρόσθεσε το στο μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο σου.

Προβιοτικά

Κρατάνε το έντερο σου μακριά από τα κακά βακτήρια και όχι μόνο διατηρούν την πέψη σου υπό έλεγχο αλλά συνδέονται επίσης με την ενίσχυση της διάθεσής σου. Πώς μπορείς να αποκομίζεις αυτά τα οφέλη μόνο από τα τρόφιμα; «Ένα ποτήρι οργανικής κεφίρ έχει αυτό που χρειάζεστε», λέει ο Δρ. Kogan.

Βιταμίνη C

Αν θέλεις να αποφύγεις τα εποχικά κρυολογήματα μια επιπλέον δόση βιταμίνης C μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Μια χούφτα βατόμουρα ή φράουλες είναι γεμάτη με βιταμίνη C», λέει. Επίσης μπορείς να πίνεις ένα ποτήρι νερό με φρέσκο χυμό λεμονιού.

Ασβέστιο

Τα λαχανικά, όπως σκούρα πράσινα φύλλα, είναι η καλύτερη πηγή για το ασβέστιο αλλά θα πρέπει να φας πολλά για να πάρεις ό, τι χρειάζεσαι – 12 φλιτζάνια μπρόκολο για να είμαστε ακριβείς.

Μαγνήσιο

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν έχεις χαμηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο τότε κανένα φαγητό δεν θα είναι αρκετό για να βοηθήσει. Η συνιστώμενη δόση είναι μεταξύ 100 και 300 mg ημερησίως και η μη λήψη αρκετών μπορεί να οδηγήσει σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας. Αν πάσχεις από ημικρανίες, αϋπνία, υψηλή αρτηριακή πίεση ή IBS, αυτό το συμπλήρωμα μπορεί να κάνει αξιοσημείωτη διαφορά.

Πηγή: https://ipop.gr/fitness/sosti-posotita-gia-na-lamvanis-oles-tis-threptikes-ousies-apo-ta-trofima/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ