Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤσιπούρα με κρέμα λεμονιού

Τσιπούρα με κρέμα λεμονιού

  • 2 τσιπούρες καθαρισμένες και πλυμμένες
  • χυμός από 1-2 λεμόνια
  • 2 λεμόνια
  • 2-3 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κγ ρίγανη
  • ¼ κγ πιπέρι μαύρο
  • ½ αγγούρι
  • 1 κγ αλάτι
  • Λεμονοθύμαρο
  • 2 κγ βούτυρο
  • Ξύσμα 1 λεμονιού

Για την κρέμα λεμονιού:


  • 200 γρ. πατάτες φρέσκιες
  • 2 λεμόνια
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 1 κγ κρόκο Κοζάνης

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τις τσιπούρες. Τις βάζουμε σε ταψάκι και τις αλατοπιπερώνουμε.

Φιλετάρουμε την τσιπούρα και την ανοίγουμε στη μέση. Ρίχνουμε στα φιλετάκια αλάτι, πιπέρι, λεμονοθύμαρο, βούτυρο και ξύσμα λεμονιού.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο από πάνω τους.

Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι (1/4 με 1/2 ποτήρια) και τις βάζουμε στο φούρνο στον αέρα στου 200. Σε μισή ώρα περίπου τις γυρνάμε από την άλλη και ψήνουμε άλλα 15-20 λεπτά περίπου.

Κατά διαστήματα ελέγχουμε να μην έχει εξατμιστεί το νερό και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε!

Για την κρέμα λεμονιού:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Προσθέτουμε τις φλούδες από το λεμόνι, τον κρόκο Κοζάνης, το ζωμό λαχανικών, το ζωμό κότας και τα αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά.

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ το μείγμα μέχρι να γίνουν κρέμα.

Tip!

Κάτω από τις τσιπούρες άπλωσε φέτες λεμονιού για να μην κολλήσουν στο ταψί!

Πηγή: https://ipop.gr/sintages/psaria/%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%8D/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ