Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣου έχει σπάσει τα νεύρα το WiFi; Όσα μπορείς να κάνεις για...

Σου έχει σπάσει τα νεύρα το WiFi; Όσα μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την ταχύτητα

Δουλεύεις απ’ το σπίτι και τα video calls δίνουν και παίρνουν… Αλλά μερικές φορές η ταχύτητα του Ίντερνετ στο σπίτι σου δεν σε βοηθάει να κάνεις σωστά τη δουλειά σου και καταλήγεις με σπασμένα νεύρα! Μπορείς να κάνεις κάτι για να το βελτιώσεις;


Η απάντηση είναι ναι! Μπορείς με τις συμβουλές ειδικών να κάνεις κάποια πράγματα που θα βελτιώσουν την ταχύτητα του Ίντερνετ στο σπίτι σου κι εσύ θα κάνεις πολύ πιο εύκολα τη δουλειά σου, ενώ δεν θα κολλάει ο player κάθε φορά που βάζεις να δεις μια σειρά.

Η Βρετανική εταιρία τηλεπικοινωνιών Ofcom αναφέρει όσα μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την ταχύτητα του WiFi μας.

Αρχικά, τι μπορεί να επηρεάζει την ταχύτητα;

Ο φούρνος μικροκυμάτων μειώνει το σήμα του WiFi, ενώ το να βρίσκεται το router σε άλλο όροφο απ’ αυτόν στον οποίο εργάζεσαι, μπορεί πραγματικά να κάνει την ταχύτητα πολύ αργή.

Άλλες συσκευές που μπορεί να επηρεάζουν την ταχύτητα είναι τα baby monitors, η τηλεόραση και το ασύρματο τηλέφωνο, που μπορεί να κάνουν παρεμβολές.

Γι’ αυτό φρόντισε να μην ζεσταίνεις φαγητά την ώρα που θέλεις να κάνεις εκείνη τη σημαντική κλήση και μην επιλέγεις να έχεις το router σε τεράστια απόσταση απ’ το δωμάτιο στο οποίο θέλεις να δουλέψεις.

Πώς θα βελτιώσεις την ταχύτητα του Ίντερνετ στο σπίτι σου;

  • Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ενσύρματη σύνδεση, δηλαδή με καλώδιο στο router, κι όχι το WiFi. Θα δεις μεγάλη διαφορά.
  • Μην κάνεις video calls σε ώρες αιχμής όπου τα δίκτυα είναι υπερφορωμένα.
  • Απομάκρυνε το router από άλλες συσκευές. Για παράδειγμα, βάλτο μόνο του σ’ ένα ράφι ή σε τραπεζάκι.
  • Επένδυσε σ’ έναν ενισχυτή σήματος WiFi.
  • Αποσύνδεσε απ’ το WiFi τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείς εκείνη τη στιγμή, ειδικά όταν θέλεις να κάνεις κάποια βιντεοκλήση, ώστε να έχεις καλύτερη ταχύτητα.

Πηγή: https://ipop.gr/texnologia/soy-echei-spasei-ta-neyra-to-wifi-osa-mporeis-na-kaneis-gia-na-veltioseis-tin-tachytita/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ