Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΔημητριακά και απώλεια βάρους: Τι να προσέξετε;

Δημητριακά και απώλεια βάρους: Τι να προσέξετε;

Αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, πιθανότατα σκέφτεστε τα δημητριακά ως μια υγιεινή επιλογή πρωινού. Και ενώ είναι αλήθεια ότι ορισμένα δημητριακά είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη μέρα σας με το δεξί πόδι, άλλα μπορούν πραγματικά να υπονομεύσουν τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους.


Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για την επιλογή των σωστών δημητριακών για απώλεια βάρους:

1. Αποφύγετε τα δημητριακά με προσθήκη ζάχαρης.

Η προσθήκη ζάχαρης είναι ένα από τα χειρότερα συστατικά για την υγεία σας και δυστυχώς βρίσκεται σε πολλά δημοφιλή δημητριακά πρωινού. Στην πραγματικότητα, ορισμένα δημητριακά έχουν περισσότερη ζάχαρη από ένα ζαχαρωτό!

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τροφές με πρόσθετη ζάχαρη, και αυτό περιλαμβάνει τα δημητριακά πρωινού. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε ένα δημητριακό που παρασκευάζεται με δημητριακά ολικής αλέσεως και δεν έχει πρόσθετα γλυκαντικά.

2. Ψάξτε για ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Οι φυτικές ίνες είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι μετά το φαγητό. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά στην απώλεια βάρους.

Όταν επιλέγετε ένα δημητριακό πρωινού, αναζητήστε ένα πλούσιο σε φυτικές ίνες. Αυτό θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3. Επιλέξτε ένα δημητριακό με πρωτεΐνη.

Η πρωτεΐνη είναι ένα άλλο θρεπτικό συστατικό που μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε ικανοποιημένοι μετά το φαγητό. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την πέψη από άλλα θρεπτικά συστατικά, επομένως μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Όταν ψάχνετε για ένα φιλικό προς το αδυνάτισμα δημητριακό, επιλέξτε ένα που έχει πρωτεΐνη. Αυτό θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

4. Αποφύγετε τα δημητριακά με ανθυγιεινά συστατικά.

Ακριβώς επειδή ένα δημητριακό διατίθεται στο εμπόριο ως “υγιεινό” δεν σημαίνει ότι είναι στην πραγματικότητα. Πολλά «υγιεινά» δημητριακά είναι γεμάτα με ανθυγιεινά συστατικά όπως τεχνητά χρώματα και γεύσεις, τρανς λιπαρά και πρόσθετη ζάχαρη.

Όταν επιλέγετε δημητριακά πρωινού, αποφύγετε όσα έχουν ανθυγιεινά συστατικά. Ψάξτε για ένα δημητριακό που παρασκευάζεται με δημητριακά ολικής αλέσεως και δεν έχει πρόσθετα γλυκαντικά.

5. Επιλέξτε ένα δημητριακό που σας αρέσει.

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι σημαντικό να βρείτε τροφές που σας αρέσει να τρώτε. Εάν δεν σας αρέσει η γεύση ενός συγκεκριμένου δημητριακού, δεν είναι πιθανό να το παραμείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όταν επιλέγετε ένα δημητριακό πρωινού, επιλέξτε αυτό που σας αρέσει πραγματικά η γεύση του. Αυτό θα σας βοηθήσει να το διατηρήσετε και μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ