Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΓαρύφαλλο: Μπαχαρικό που δυναμώνει τα οστά, είναι αντιβακτηριακό, μειώνει την χοληστερόλη

Γαρύφαλλο: Μπαχαρικό που δυναμώνει τα οστά, είναι αντιβακτηριακό, μειώνει την χοληστερόλη

Τα γαρίφαλα είναι τα αποξηραμένα, μη ανοιγμένα μπουμπούκια ανθέων της γαρύφαλλου. Το γαρίφαλο έχει μακρά ιστορία χρήσης ως μπαχαρικό, φάρμακο και άρωμα. Τα γαρίφαλα χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και στο ψήσιμο για να προσθέσουν μια γλυκιά, πικάντικη γεύση. Χρησιμοποιούνται επίσης για την παρασκευή ελαίου γαρύφαλλου, το οποίο χρησιμοποιείται ως άρωμα, άρωμα και φάρμακο.


Το γαρίφαλο είναι καλή πηγή βιταμινών C και K, και μετάλλων όπως ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο και μαγγάνιο. Περιέχουν επίσης σημαντικά αντιοξειδωτικά που μπορούν να προστατεύσουν το σώμα από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Τα οφέλη του γαρίφαλου για την υγεία περιλαμβάνουν:

Ενδυνάμωση των οστών: Το γαρύφαλλο είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι απαραίτητο για γερά οστά.

Μείωση της χοληστερόλης: Το γαρίφαλο περιέχει μια ένωση που ονομάζεται ευγενόλη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης.

Μείωση της φλεγμονής: Τα γαρίφαλα έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του οιδήματος και του πόνου.

Προστασία του ήπατος: Το γαρίφαλο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του ήπατος από βλάβες.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: Το γαρύφαλλο είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Βοηθά στην πέψη: Το γαρύφαλλο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης και στην πρόληψη των αερίων και του φουσκώματος.

Αντιμετώπιση βήχα και κρυολογήματος: Τα γαρίφαλα έχουν αντιβακτηριακές και αντι-ιικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία του βήχα και του κρυολογήματος.

Τα γαρίφαλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορούν να προστεθούν σε σούπες, μαγειρευτά και κάρυ. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να αρωματίσουν τσάι, καφέ και άλλα ποτά. Το γαρίφαλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή γαρυφαλέλαιου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λάδι μασάζ ή να προστεθεί στο νερό του μπάνιου.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ