Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΓιατί έλκω συνέχεια ανθρώπους που δεν είναι καλοί για μένα;

Γιατί έλκω συνέχεια ανθρώπους που δεν είναι καλοί για μένα;

Αυτή είναι μια ερώτηση που μου κάνουν πολύ, και είναι κάτι που έχω παλέψει με τον εαυτό μου. Υπάρχουν μερικές θεωρίες εκεί έξω σχετικά με το γιατί προσελκύουμε τους λάθος ανθρώπους, αλλά νομίζω ότι συνοψίζονται σε μερικά βασικά πράγματα.


Ο πρώτος λόγος είναι ότι προσελκύουμε ανθρώπους που είναι αντανάκλαση του εαυτού μας. Αν δεν αγαπάμε και δεν σεβόμαστε τους εαυτούς μας, είναι πιο πιθανό να προσελκύσουμε ανθρώπους που δεν το κάνουν. Αυτό συμβαίνει επειδή στέλνουμε ένα μήνυμα ότι δεν αξίζουμε αγάπη και σεβασμό.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι προσελκύουμε ανθρώπους που πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε. Βλέπουμε τις δυνατότητες σε αυτά και πιστεύουμε ότι αν μπορούμε απλώς να τους βοηθήσουμε να το δουν, τότε θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει σπάνια. Οι άνθρωποι συνήθως αλλάζουν προς το χειρότερο όταν βρίσκονται σε μια σχέση, γιατί νιώθουν ότι πρέπει να ανέχονται τις βλακείες του συντρόφου τους.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι προσελκύουμε ανθρώπους που μας ελκύουν. Αυτό είναι λίγο πιο περίπλοκο, γιατί δεν είναι πάντα θέμα εμφάνισης. Μερικές φορές μας ελκύουν άνθρωποι που είναι κακοί για εμάς επειδή είναι συναρπαστικοί και επικίνδυνοι. Ξέρουμε ότι δεν μας κάνουν καλό, αλλά δεν μπορούμε να μην μας ελκύουν.

Ο τέταρτος λόγος είναι ότι προσελκύουμε ανθρώπους με τους οποίους έχουμε πολλά κοινά. Αυτό είναι πράγματι καλό, αλλά μπορεί επίσης να είναι και κακό. Αν έχουμε πολλά κοινά με κάποιον, σημαίνει ότι είναι πιθανό να έχουμε τις ίδιες αξίες και πεποιθήσεις. Αυτό μπορεί να είναι καλό, γιατί σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να τα πάμε καλά. Αλλά μπορεί επίσης να είναι κακό, γιατί σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να προσελκύσουμε ανθρώπους που είναι σαν εμάς και που θα ενισχύσουν τις κακές μας συνήθειες.

Ο πέμπτος και τελευταίος λόγος είναι ότι προσελκύουμε ανθρώπους με τους οποίους νιώθουμε άνετα. Αυτό είναι λίγο ανάμεικτο. Από τη μία, είναι καλό να νιώθεις άνετα με κάποιον. Αλλά από την άλλη πλευρά, μπορεί να σημαίνει ότι μας ελκύουν άτομα που μοιάζουν με εμάς, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στα ίδια προβλήματα με τον τέταρτο λόγο.

Λοιπόν, γιατί συνεχίζουμε να προσελκύουμε ανθρώπους που είναι κακό για εμάς; Νομίζω ότι οφείλεται σε συνδυασμό όλων αυτών των πραγμάτων. Προσελκύουμε ανθρώπους που αντικατοπτρίζουν τη δική μας αυτοεκτίμηση, που πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε, που μας ελκύουν, με τους οποίους έχουμε πολλά κοινά και με τους οποίους νιώθουμε άνετα. Εάν μπορούμε να δουλέψουμε σε οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα, θα είναι λιγότερο πιθανό να προσελκύσουμε το λάθος είδος ανθρώπων στη ζωή μας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ