Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑφράτα Πιροσκί με φέτα. Απλά τέλεια !!!

Αφράτα Πιροσκί με φέτα. Απλά τέλεια !!!

Το τέλειο βραδινό, και όχι μόνο, σνάκ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Τα πιροσκί τρώγονται και κρύα αλλά συνήθως τα βάζω για λίγο στην τοστιέρα και μπούμ….τέλεια.Καλή όρεξη.!


Υλικά για τη ζύμη:

1 κούπα χλιαρό νερό
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουτ. γλ.

ζάχαρη
1 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κούπες τυρί φέτα, τριμμένο
1 1/2 κουτ. γλ. ρίγανη
1 αυγό
1/2 κουτ. γλ. πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα

image

Εκτέλεση :

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη , ανακατέυουμε με κουτάλι, και αφήνουμε για λίγα λεπτά .

Στη συνέχεια, συνδέουμε τον γάντζο, και προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο.

Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.

Χτυπάμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, αφράτη και ελαστική.

image

Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί φέτα, αυγό, τη ρίγανη και το πιπέρι.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Ανοίγουμε με τον πλάστη, η με το χέρι κάθε μπάλα σε κύκλο.

Τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας απο τη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο , πιέζοντας ελαφρώς με τα δάκτυλά μας τις άκρες .

image

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα πιροσκί και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Τοποθετούμε τα πιροσκί σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το επιπλέον λάδι και σερβίρουμε .

Πηγή: https://www.citypatras.gr/mageiriki/afrata-piroski-feta-apla-teleia/?fbclid=IwAR24owq6xMsTp8-afYROt2E05GLdCgMusucRRXTFS3O20ivABmnr8x2dyR0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ