Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΑφέψημα μέντας: Τα άγνωστα οφέλη στον θηλασμό

Αφέψημα μέντας: Τα άγνωστα οφέλη στον θηλασμό

Όλοι γνωρίζουμε ότι η μέντα είναι ένα πολύ ευπροσάρμοστο βότανο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αρωματίσει τα τρόφιμα, για να φτιάξει τσάι, ακόμη και για να καταπραΰνει ένα στομάχι. Γνωρίζατε όμως ότι η μέντα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της παραγωγής γάλακτος σε μητέρες που θηλάζουν;


Η μέντα έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό ως γαλακταγωγός, ή ως ουσία που βοηθά στην προώθηση της γαλουχίας. Στην πραγματικότητα, η μέντα έχει αποδειχθεί ότι είναι εξίσου αποτελεσματική με το συνταγογραφούμενο φάρμακο μετοκλοπραμίδη (Reglan) στην αύξηση της παραγωγής γάλακτος.

Πώς λειτουργεί λοιπόν η μέντα; Πιστεύεται ότι η μενθόλη στη μέντα χαλαρώνει τους λείους μυς του μαστού, ο οποίος στη συνέχεια επιτρέπει να εκφραστεί περισσότερο γάλα. Η μέντα έχει επίσης μια ηρεμιστική επίδραση στα νεύρα, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής γάλακτος.

Αν σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε μέντα για να αυξήσετε την παραγωγή γάλακτος, μπορείτε να αγοράσετε φακελάκια μέντας ή να φτιάξετε το δικό σας τσάι μέντας βυθίζοντας τα φύλλα φρέσκου μέντας σε βραστό νερό για 10 λεπτά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια ή δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Πίνετε 1-2 φλιτζάνια τσάι μέντας την ημέρα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μέντα μπορεί να μειώσει την προσφορά σας εάν πίνετε πολύ από αυτήν, επομένως είναι σημαντικό να ξεκινήσετε αργά και να αυξήσετε σταδιακά την πρόσληψη. Εάν παρατηρήσετε μείωση στην παραγωγή γάλακτος, μειώστε την πρόσληψη μέντας.

Εσείς έχετε δοκιμάσει μέντα για να αυξήσετε την παραγωγή γάλακτος;

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ