Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑπαλλάξου τώρα από τους επίμονους λεκέδες στην οθόνη του υπολογιστή σου -...

Απαλλάξου τώρα από τους επίμονους λεκέδες στην οθόνη του υπολογιστή σου – Αποτελεσματικοί και ασφαλείς τρόποι για να την καθαρίσεις χωρίς να προκαλέσεις βλάβη στη λειτουργία της

Η οθόνη του υπολογιστή σου φαίνεται τόσο θολή που ορισμένες φορές δυσκολεύεσαι να την χρησιμοποιήσεις. Ωστόσο, ο καθαρισμός της μπορεί να σε τρομάζει γιατί σκέφτεσαι ότι θα μπορούσε να καταστρέψει τον υπολογιστή σου. Με τα κατάλληλα υλικά και την απαραίτητη προσοχή όμως είναι μία διαδικασία εύκολη και ασφαλής.


Ο καθαρισμός της οθόνης του υπολογιστή άλλωστε είναι η τυπική διαδικασία για τη σωστή λειτουργία του εξοπλισμού. Επομένως, τα μέσα καθαρισμού για την οθόνη δεν πρέπει να περιέχουν λειαντικά σωματίδια, αλκοόλη, ακετόνη, αμμωνία. Δηλαδή η σκόνη, σόδα και εννοείται η χλωρίνη κ.λπ., δεν θα λειτουργήσουν. Η χρήση τέτοιων εργαλείων μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση ρωγμών και γρατζουνιών στην οθόνη του υπολογιστή.

 

Σημείωση: Δεν είναι όλες οι οθόνες υπολογιστών ίδιες και δεν μπορούν να καθαριστούν με τον ίδιο τρόπο. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να διαβάσεις καλά το εγχειρίδιο χρήσης πριν επιχειρήσεις να καθαρίσεις την οθόνη σου.

Τι συμβαίνει στα μάτια μας όταν είμαστε όλη μέρα στον υπολογιστή και τι πρέπει να κάνουμε για να τα προστατέψουμε;

Πριν ξεκινήσεις:

Για να αποφύγεις τυχόν ζημιές, διάβασε αυτήν τη λίστα με τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις πριν τον καθαρισμό της οθόνης υπολογιστή:

  • Μην ψεκάζεις ποτέ καθαριστικό ή καθαρό νερό απευθείας στην οθόνη.
  • Μην χρησιμοποιείς χαρτοπετσέτα για να καθαρίσεις την οθόνη. Μπορεί να χαράξει την επιφάνεια και να αφήσει πίσω χνούδι.
  • Χρησιμοποίησε μόνο αποσταγμένο νερό για τον καθαρισμό. Τα μέταλλα στο νερό μπορεί να χαράξουν την οθόνη.
  • Πάντα να απενεργοποιείς την οθόνη ή τοn φορητό υπολογιστή για να αποφύγεις ζημιές στην οθόνη.
  • Μην αφήνεις να στάζει υγρασία στις θύρες ή στα κουμπιά ελέγχου.
  • Μην χρησιμοποιείς ποτέ λειαντικό ή σκληρό καθαριστικό (αμμωνία, λευκαντικό, σκόνη καθαρισμού) στην οθόνη.

Τι θα χρειαστείς: Εξοπλισμός / Εργαλεία

  • 2- 3 πανιά από μικροΐνες
  • 1 πετσέτα που χρησιμοποιείς για να καθαρίζεις τα γυαλιά σου
  • Αποσταγμένο νερό
  • Μαντηλάκια απολύμανσης

 

Καθαρισμός οθόνης υπολογιστή: Ο πλήρης οδηγός

καθαρισμός οθόνης υπολογιστή

Unsplash

Απενεργοποίησε το κουμπί Power

Απενεργοποίησε την οθόνη του υπολογιστή ή τον φορητό υπολογιστή σου. Ο καθαρισμός ενώ η οθόνη είναι ενεργοποιημένη μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ηλεκτροπληξία. Επιπλέον, μία μαύρη οθόνη καθιστά πολύ πιο εύκολο για σένα να παρατηρήσεις τη σκόνη και τις μουτζούρες. Σημαντικό: αν ο υπολογιστής σου είναι ζεστός, άφησε τον να κρυώσει πριν τον καθαρίσεις.

Πανί μικροϊνών για τη σκόνη

Χρησιμοποίησε ένα καθαρό πανί από μικροΐνες για να σκουπίσεις τη σκόνη από την οθόνη. Δίπλωσε το ύφασμα, ξεκίνα από το επάνω μέρος της οθόνης και εφάρμοσε απαλή πίεση για να αφαιρέσεις τις μουτζούρες των δακτύλων.

Αφαίρεση επίμονων σημαδιών

Εάν υπάρχουν επίμονα σημάδια πάνω στην οθόνη, βρέξε ένα καθαρό πανί από μικροΐνες με αποσταγμένο νερό, χρησιμοποιώντας μόνο μια μικρή ποσότητα! Το πανί πρέπει να είναι ελαφρώς υγρό, να μην στάζει.

 

Χρησιμοποίησε απολυμαντικά μαντηλάκια οινοπνεύματος

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείς να καθαρίσεις την οθόνη σου είναι με μαντηλάκια απολύμανσης 70% οινοπνεύματος, ενώ θα πρέπει να ελέγξεις ότι τα μαντηλάκια δεν είναι υπερβολικά υγρά. Εάν είναι, στύψε λίγη υγρασία πριν ξεκινήσεις το καθάρισμα. Έπειτα, χρησιμοποίησε ένα καθαρό πανί μικροϊνών για να στεγνώσεις την οθόνη του υπολογιστή.

 

Tags : Feature

Αγγελίνα Μάνου 22 October 2022

Πηγή: https://ipop.gr/lifestyle/apallaxoy-tora-apo-toys-epimonoys-lek/?fbclid=IwAR2JVl2X9rHDQkUW3VM8KgDLHe1_V_a_-MXqQj3lpoiJ4G3sseCYWsTD0QA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ