Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΈλαιο νυχτολούλουδου: Χρήσεις και θεραπείες

Έλαιο νυχτολούλουδου: Χρήσεις και θεραπείες

Το έλαιο νυχτολούλουδου (EPO) είναι ένα εκχύλισμα από τους σπόρους του φυτού νυχτολούλουδου, το οποίο είναι εγγενές στη Βόρεια Αμερική. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ΕΡΟ έχει μεγάλη ποικιλία ιατρικών πλεονεκτημάτων και χρήσεων και συχνά χρησιμοποιείται ως φυσική θεραπεία για μια σειρά καταστάσεων.


Μία από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις του EPO είναι για την υγεία των γυναικών. Θεωρείται ότι βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS). Η EPO έχει μελετηθεί για την ικανότητά της να μειώνει τη σοβαρότητα των εναλλαγών της διάθεσης, τις κράμπες, το φούσκωμα, την ευαισθησία στο στήθος και άλλα συμπτώματα PMS. Πιστεύεται ότι το κάνει αυτό βοηθώντας στην εξισορρόπηση των ορμονών στο σώμα.

Η EPO θεωρείται επίσης χρήσιμη για συμπτώματα εμμηνόπαυσης όπως εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις και κολπική ξηρότητα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη EPO μπορεί να μειώσει τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των εξάψεων και άλλων συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Εκτός από τις χρήσεις του για την υγεία των γυναικών, το EPO πιστεύεται επίσης ότι βοηθά σε δερματικές διαταραχές όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Θεωρείται ότι δρα ως αντιφλεγμονώδες, βοηθώντας στη μείωση του κνησμού, της ερυθρότητας και άλλων συμπτωμάτων που σχετίζονται με αυτές τις δερματικές παθήσεις.

Άλλες χρήσεις του EPO περιλαμβάνουν τη βοήθεια στην απώλεια βάρους και τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Θεωρείται ότι δρα ως κατασταλτικό της όρεξης, βοηθώντας τους ανθρώπους να τρώνε λιγότερο και έτσι να χάσουν βάρος. Θεωρείται επίσης ότι βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης βοηθώντας τον οργανισμό να επεξεργάζεται τα λίπη πιο αποτελεσματικά.

Τέλος, η EPO πιστεύεται ότι βοηθά με άλλα θέματα υγείας όπως πόνο στις αρθρώσεις, πονοκεφάλους και κόπωση. Μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη EPO μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα αυτών των καταστάσεων, αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθούν αυτά τα ευρήματα.

Όπως μπορείτε να δείτε, η EPO πιστεύεται ότι έχει μια μεγάλη ποικιλία ευεργετικών χρήσεων και θεραπειών. Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε EPO για οποιαδήποτε από αυτές τις καταστάσεις, είναι σημαντικό να μιλήσετε πρώτα με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να βεβαιωθείτε ότι είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ