Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΧρησιμοποιείς λάθος το ψυγείο σου και αυτό σου κοστίζει!

Χρησιμοποιείς λάθος το ψυγείο σου και αυτό σου κοστίζει!

Απ΄το να ανοιγοκλείνεις το ψυγείο σου λες και θα εμφανιστούν ξαφνικά άλλες τροφές μέσα μέχρι το να μη ρυθμίζεις τη θερμοκρασία του, υπάρχουν μερικές κινήσεις που το καταστρέφουν! Χρησιμοποιείς το ψυγείο σωστά ή σπαταλάς χρήματα άσκοπα; Συνήθειες στο σπίτι που μας κοστίζουν!


Υπάρχουν πολλές συνήθειες στο σπίτι που σου κοστίζουν χρήματα, όπως το να αφήνεις τα φώτα ανοιχτά ή να ξεχνάς τον θερμοσίφωνα ανοιχτό. Αλλά γνώριζες πως και το ψυγείο σου μπορεί να σου κοστίζει;;; Αν θέλεις να κάνεις οικονομία στα χρήματα και την ενέργεια, ξεκίνα από το ψυγείο.

Ναι, υπάρχουν μερικές συνήθειες στο σπίτι και συγκεκριμένα στην κουζίνα σου που πρέπει να αποφύγεις αν δεν θέλεις να ξοδεύεις χρήματα.

Το γεμίζεις υπερβολικά

Πηγαίνεις super market και κάνεις τα ψώνια του… μήνα, με αποτέλεσμα να μπλοκάρεις το ψυγείο σου. Όταν βάζεις υπερβολικά πολλά πράγματα στο ψυγείο μπλοκάρεις τα στόμια αερισμού που υπάρχουν, το επιβαρύνεις και αυτό εργάζεται πιο σκληρά για να διατηρήσει τα τρόφιμα κρύα.

Μην το παρακάνεις!

Είναι άδειο

Απ’ την άλλη, ένα άδειο ψυγείο μπορεί επίσης να σου κοστίσει. Τα κρύα πράγματα στο ψυγείο σου παίζουν τον δικό τους ρόλο για να διατηρήσουν τη θερμοκρασία κάθε φορά που ανοίγεις την πόρτα του ψυγείο, τα λίγα πράγμα σημαίνει πως η συσκευή θα πρέπει να εργάζεται πολύ πιο σκληρά και περισσότερο για να διατηρήσει τη σωστή θερμοκρασία.

Στόχος είναι το ψυγείο και η κατάψυξη να είναι 75% γεμάτα.

Λάθος θερμοκρασία

Αν το ψυγείο σου είναι πολύ ζεστό, τα φαγητά θα χαλάσουν πιο γρήγορα. Αλλά αν είναι πολύ κρύο, θα παγώσουν. Προσπάθησε να διατηρείς τη θερμοκρασία του ψυγείου στους 2-3 βαθμούς!

Βάζεις τα πιο παλιά τρόφιμα πίσω

Το πλάνο είναι απλό: Είναι πιο πιθανό να φας, αυτό που βλέπεις μπροστά σου. Έτσι, θα πρέπει τα πιο παλιά τρόφιμα, που έχουν περισσότερο καιρό που τα έχεις αγοράσει, να είναι μπροστά-μπροστά ώστε να τα δεις και να τα καταναλώσεις πρώτα.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη σπατάλη από το να πετάς το φαγητό σου!

Βάζεις το γάλα στην πόρτα του ψυγείου

Τοποθετείς το γάλα ή προϊόντα που χαλάνε πιο εύκολα στην πόρτα του ψυγείου αλλά αυτή είναι μια λάθος τακτική… γιατί έτσι θα χαλάσουν ακόμη πιο γρήγορα.

Γιατί; Γιατί αυτό το σημείο του ψυγείου είναι το πιο ζεστό και εκτεθειμένο αφού ανοίγεις την πόρτα του ψυγείου συχνά. Βάλε, λοιπόν, τα πιο «ανθεκτικά» προϊόντα στην πόρτα και άφησε τα υπόλοιπα για τα ράφια.

Ανοίγεις συνέχεια το ψυγείο

Είναι μια συνήθεια που έχουν πολλοί άνθρωποι! Θέλουν κάτι να φάνε, δεν ξέρουν τι, δεν ψάχνουν κάτι συγκεκριμένο κι έτσι ανοίγουν την πόρτα του ψυγείου κάθε τρεις και λίγο και κοιτάζουν. Ή ακόμη χειρότερα αφήνουν την πόρτα του ψυγείου για αρκετά λεπτά ανοιχτή.

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και το ψυγείο πρέπει να δουλέψει πιο σκληρά για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του και να την χαμηλώσει στο φυσιολογικό της επίπεδο!

Εσύ πόσα από αυτά τα λάθη κάνεις;;

Πηγή: https://ipop.gr/tips/chrisimopoieis-lathos-to-psygeio-soy-kai-ayto-soy-kostizei/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ