Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΟι πολλές χρήσεις και τα οφέλη της αρωματοθεραπείας

Οι πολλές χρήσεις και τα οφέλη της αρωματοθεραπείας

Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει αρωματοθεραπεία, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δείτε ξανά το όνομα της. Είναι η θεραπεία του σώματος και του νου με τη χρήση αρωμάτων και αιθέριων ελαίων που προέρχονται από φυτά. Και για να είμαστε συγκεκριμένοι αυτά τα φυτά είναι γνωστά ως αρωματικά, εξ ου και το πρώτο μέρος του ονόματος. Το δεύτερο μέρος είναι αυτονόητο.


Η αρωματοθεραπεία είναι πολύ αποτελεσματική στο να σας κάνει να αισθάνεστε καλά ψυχικά και σωματικά από τον τρόπο που επηρεάζει τις αισθήσεις σας. Αυτό που βλέπετε, αγγίζετε και αισθάνεστε σας επηρεάζει στην καθημερινή σας ζωή είτε με θετικό, αρνητικό ή ακόμα και ουδέτερο τρόπο. Η αρωματοθεραπεία επηρεάζει τόσο θετικά όσο αντιμετωπίζει το μυαλό και το σώμα σας μέσω της αίσθησης της όσφρησης αποκαθιστώντας και προωθώντας την ισορροπία όταν τη χρειάζεστε περισσότερο. Μέρος των αισθήσεων επηρεάζονται από την αρωματοθεραπεία, καθώς τα αιθέρια έλαια απορροφώνται μέσω του δέρματός σας κατά τη διάρκεια του μασάζ ή κατά το μπάνιο σε νερό που περιέχει αιθέρια έλαια.

Έτσι, για παράδειγμα, εάν αισθάνεστε άγχος, φυτά όπως η λεβάντα θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε. Αν αναπνέετε το άρωμα λεβάντας θα σας καταπραΰνει. Το ίδιο και τα έλαια όταν απορροφώνται μέσω του δέρματος είτε μέσω μασάζ είτε όταν κάνετε μπάνιο. Εάν αισθάνεστε πεσμένοι, ενεργειακές ουσίες όπως η μέντα θα σας δώσουν αυτό το επιπλέον ερέθισμα για να επιστρέψετε στη δράση. Και πάλι αυτά τα έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του μασάζ ή κατά το μπάνιο. Δρουν ως ερεθίσματα στον εγκέφαλο προκαλώντας μια αντίδραση στη χημεία του εγκεφάλου μέσω της αίσθησης της όσφρησης και μέσω του δέρματος.

Η αρωματοθεραπεία είναι μία επιλογή εναλλακτικής ιατρικής για την πολυάσχολη κοινωνία στην οποία ζούμε. Είναι ευεργετική γιατί τα έλαια και οι μυρωδιές είναι αγνά και φυσικά. Είναι μια εναλλακτική λύση που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και δεν φαίνεται να έχει οποιοδήποτε είδος παρενέργειας που ο γενικός πληθυσμός θα έβρισκε επιβλαβή. Αλλά φυσικά μπορείτε να ελέγξετε για ουσίες που μπορεί να είναι αλλεργικές ακόμη και σε αυτές που θεωρούνται καλοήθεις.

Και δεν είναι μόνο ένα είδος εναλλακτικής ιατρικής, αλλά χρησιμοποιείται επίσης αρκετά ευρέως ως εναλλακτική λύση για τα καλλυντικά και είναι μια πολύ καλή εναλλακτική επειδή τα αποστάγματα των αρωματικών φυτών είναι απολύτως φυσικά και όπως είπαμε δεν είναι επιβλαβή για τους περισσότερους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, τα οφέλη της αρωματοθεραπείας δεν καλύπτουν μόνο εμάς τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα. Αιθέρια έλαια όπως το νιαούλι, ο ευκάλυπτος και το δέντρο τσαγιού πιστώνονται από τους ιδιοκτήτες σκύλων ως αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος του καλύτερου φίλου μας.

Εν κατακλείδι, η αρωματοθεραπεία έχει αποδειχθεί ότι είναι μια πολύ αποτελεσματική εναλλακτική για θεραπείες του σώματος και του νου. Από την αρχαιότητα χρησιμοποποίηθηκε για να θεραπεύσει διάφορες ασθένειες και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι πολύ δημοφιλής για τη θεραπεία των ίδιων παθήσεων καθώς και για τη θεραπεία νεότερων παθήσεων της εποχής μας όπως το άγχος και το στρες. Χρησιμοποιείται επίσης ευρέως ως εναλλακτική λύση φυσικής ομορφιάς. Ακόμη και σε γάτες και σκύλους αρέσουν τα αποτελέσματα της αρωματοθεραπείας, οπότε είναι βέβαιο ότι είναι εδώ για να μείνει και ίσως θα διαπιστώσετε ότι έχει ακόμα πιο ευεργετικές χρήσεις στο μέλλον.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ