Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΧολέρα: Αίτια, πρόληψη και συμπτώματα

Χολέρα: Αίτια, πρόληψη και συμπτώματα

Η χολέρα είναι μια ασθένεια που επηρεάζει το λεπτό έντερο και προκαλείται από το βακτήριο vibrio. Είναι μια οξεία ασθένεια με διάρροια που προκαλεί πολλά προβλήματα σε ολόκληρο το σώμα σας. Μερικές φορές τα συμπτώματα είναι πολύ ήπια και δεν ανιχνεύονται, μέχρι τη στιγμή που γίνεται σοβαρή. Μεταδίδεται κυρίως λόγω της κατάποσης πόσιμου νερού το οποίο είναι μολυσμένο λόγω έλλειψης καθαριότητας, κατανάλωσης μισομαγειρεμένων γευμάτων ή μη σωστά μαγειρεμένου φαγητού όπως τα ψάρια.


Μερικά από τα βασικά συμπτώματα που μπορούν να παρατηρηθούν κατά τη διάρκεια της χολέρας είναι η διάρροια, οι κοιλιακές κράμπες, η ναυτία, ο έμετος και η αφυδάτωση. Μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή ασθένεια, αλλά ο θάνατος είναι πιθανό να συμβεί λόγω της απώλειας υγρών που προκαλεί αφυδάτωση. Όταν τέτοια είδη ασθενειών αφήνονται χωρίς θεραπεία, τότε μεγαλώνει το ποσοστό θανάτου. Μερικές φορές η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που ο θάνατος μπορεί να συμβεί μέσα σε λίγες ώρες. Ο ιός ζει στο σώμα για σχεδόν δύο έως πέντε ημέρες.

Μερικές από τις προφυλάξεις που μπορείτε να τηρήσετε ενώ πάσχετε από αυτή την ασθένεια είναι να βράζετε το νερό ή να το επεξεργαστείτε με χλώριο ή ιώδιο. Άλλα βραστά ποτά όπως ο καφές και το τσάι είναι επίσης πολύ καλά, φροντίστε να μαγειρεύεται καλά το φαγητό, τα μισοψημένα γεύματα δεν κάνουν καλό και αποφύγετε να τρώτε σαλάτες που δεν μαγειρεύονται.

Η χολέρα μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία. Εάν η απώλεια αλάτων και υγρών αποκατασταθεί άμεσα τότε είστε πιο κοντά στη θεραπεία. Μπορεί να γίνεί με πόσιμο διάλυμα επανυδάτωσης αλλά αν πρόκειται για επιδημία δεν μπορεί να σταματήσει άμεσα. Αν και η χολέρα μπορεί να ελεγχθεί εύκολα, αν δεν λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις, θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε κάτι σοβαρό. Παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό σας όταν αντιμετωπίσετε οποιεσδήποτε ακανόνιστες καταστάσεις στο σώμα σας ή οποιοδήποτε από τα συμπτώματα που αναφέρονται παραπάνω.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ