Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΦράσεις που τα άτομα με αυτοπεποίθηση δεν φοβούνται να πουν!

Φράσεις που τα άτομα με αυτοπεποίθηση δεν φοβούνται να πουν!

Αυτές είναι οι φράσεις που λένε τα άτομα με αυτοπεποίθηση. Με πραγματική αυτοπεποίθηση και όχι προσποιητή. Άνθρωποι που είναι τόσο σίγουροι για τον εαυτό τους που δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν. 


Ξέρεις κάποιον που να μην θέλει να φαίνεται ότι έχει αυτοπεποίθηση; Τέτοιους ανθρώπους συναντάμε παντού είτε στην καθημερινότητά μας, είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την τηλεόραση.

Παρόλα αυτά, υπάρχει μια μικρή διαφορά: Είναι διαφορετικό να έχεις πραγματικά αυτοπεποίθηση και είναι διαφορετικό να προσποιείσαι για τους άλλους ότι έχεις αυτοπεποίθηση. Σε έναν κόσμο που ο καθένας είναι ότι δηλώνει, φαίνεται ότι αυτά τα δύο τα έχουμε μπερδέψει λίγο.

Η αληθινή αυτοπεποίθηση πηγάζει από μέσα μας, τη νιώθουμε εμείς οι ίδιοι όταν την έχουμε, την εκπέμπει κι ο άλλος όταν μας μιλάει. Άλλες φορές έχει να κάνει με φράσεις, άλλες με κινήσεις κι άλλες απλά με τη σιωπή.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες φράσεις και λέξεις που τα άτομα με αυτοπεποίθηση λένε συχνά και ίσως ήρθε η ώρα να τους ακολουθήσεις.

“Συγγνώμη”

Κι όμως, όσοι έχουν αληθινή αυτοπεποίθηση δεν φοβούνται να ζητήσουν συγγνώμη και δεν φοβούνται να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος. Ξέρουν πως το ότι έκαναν ένα λάθος δεν σημαίνει ότι καταστράφηκε η ζωή τους και ξέρουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να προσπαθούν να διορθώνουν -όσο γίνεται- τις καταστάσεις. Αυτοί που δεν ζητάνε συγγνώμη δεν είναι τα άτομα με υψηλή αυτοπεποίθηση, αλλά οι ανασφαλείς. Το να ζητάς συγγνώμη και να παραδέχεσαι ότι έκανες λάθος είναι προς τιμήν σου και όχι το αντίθετο.

“Δεν ξέρω”

Όσοι δεν έχουν αυτοπεποίθηση φοβούνται επίσης να παραδεχτούν ότι δεν ξέρουν κάτι και γι’ αυτό νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Αντίθετα, τα άτομα με αυτοπεποίθηση δεν φοβούνται να κάνουν ερωτήσεις για πράγματα που δεν ξέρουν. Είναι καλό να λες ότι δεν ξέρεις κάτι ή φράσεις του τύπου: «Δεν είμαι σίγουρη, αλλά θα μάθω» ή «Δεν το ξέρω αυτό, αλλά αυτή είναι μια καλή ερώτηση».

Αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει ότι έχεις όλες τις απαντήσεις, σημαίνει ότι είσαι αρκετά έξυπνος για να αναζητήσεις αυτές που δεν ξέρεις. Παράλληλα, τα ίδια άτομα ξέρουν και να ακούνε όσους τους μιλάνε και δεν βιάζονται να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Εάν δεν καταλαβαίνουν κάτι, ρωτάνε και ακούνε.

“Όχι”

Είναι κι αυτή μια φράση μόνη της. Είναι μερικές φορές και μία απ’ τις δυσκολότερες που θα κληθείς να πεις, αλλά τόσο αναγκαίες. Είναι η λέξη που τα άτομα με αυτοπεποίθηση χρησιμοποιούν για να θέσουν όρια και να μην λένε “ναι” σε πράγματα και καταστάσεις που ξέρουν ότι συναισθηματικά δεν αντέχουν.

“Ευχαριστώ”

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δέχονται τη βοήθεια των άλλων και δεν απομακρύνουν τους άλλους από κοντά τους “γιατί αυτοί μόνοι τους μπορούν να καταφέρουν τα πάντα”. Έχουν ανθρώπους κοντά τους που τους στηρίζουν και ζητάνε τη βοήθεια τους όταν τη χρειαστούν. Ξέρουν να είναι ομάδα!

“Έχω κάτι να πω”

Μιλάνε επίσης και εκφράζουν την άποψή τους, ακόμη κι όταν ξέρουν ότι αυτή είναι αντίθετη με τη γνώμη των πολλών. Αυτό δεν σημαίνει ότι αναζητούν τη “σύγκρουση”, αλλά ξέρουν να υποστηρίζουν όλα όσα πιστεύουν, ακόμη κι όταν αυτό δεν είναι βολικό ούτε για εκείνους ούτε γι’ αυτούς με τους οποίους συναναστρέφονται.

Πηγή: https://ipop.gr/psychologia/fraseis-poy-lene-ta-atoma-me-aytopepoithisi/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ