Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΦασκόμηλο: Ένα ισχυρό βότανο με θεραπευτικές ιδιότητες - Η καλύτερη τεχνική για...

Φασκόμηλο: Ένα ισχυρό βότανο με θεραπευτικές ιδιότητες – Η καλύτερη τεχνική για να διώξεις την αρνητική ενέργεια από τον χώρο σου

Το γραφείο σου, η κρεβατοκάμαρά σου, το αυτοκίνητό σου, ο προσωπικός σου χώρος και γενικότερα όποιο περιβάλλον και αν βρίσκεσαι, παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς συμπεριφέρεσαι και αισθάνεσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο χώρος στον οποίο βρίσκεσαι είναι υπεύθυνος για τον τρόπο που σκέφτεσαι, τον τρόπο που ενεργείς, τις αποφάσεις που παίρνεις και έχει τεράστιο αντίκτυπο στη νοοτροπία και στη ζωή σου.


Σίγουρα κάποια στιγμή, έχεις βρεθεί σε ένα δωμάτιο που ακόμα κι αν ήταν τακτοποιημένο, αμέσως σκέφτηκες πως το μέρος έχει κακή ατμόσφαιρα, ή έστω απλώς μία περίεργη ενέργεια. Φαντάσου την αρνητική ενέργεια ή τις τοξίνες στον αέρα να είναι παρόμοια με αυτό που νιώθεις σε ένα βρώμικο δωμάτιο.

Πώς απομακρύνουμε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι

 

Πολλά φυτά μπορούν να βελτιώσουν τη θετική ενέργεια σε ένα χώρο. Τα φυτά εσωτερικού χώρου χρησιμεύουν στο να καθαρίσουν τον αέρα, ενώ άλλα μπορούν να προσφέρουν μια αίσθηση ευημερίας ή και ανακούφισης από το στρες. Για να απαλλαγούμε από την αρνητική ενέργεια γύρω μας, το φασκόμηλο θεωρείται απαραίτητο για να έχουμε γαλήνη και ηρεμία.

4 εγγυημένοι τρόποι ώστε να φύγει η αρνητική αύρα από το σπίτι σου

Η μέθοδος smudging

Αυτή η μέθοδος πηγαίνει χιλιάδες χρόνια πίσω καθώς είναι μια αρχαία πρακτική που χρησιμοποιούσαν οι αυτόχθονες πληθυσμοί για να καθαρίσουν την αρνητικότητα στην αύρα, το σώμα ή τον φυσικό χώρο. Το κάψιμο του φασκόμηλου και γενικότερα ο καπνός που προέρχεται από την καύση βότανων στη φυσική τους μορφή καθαρίζει τις αρνητικές ενέργειες.

Ενώ μόλις πρόσφατα προωθήθηκαν περισσότερο τα οφέλη της καύσης του φασκόμηλου, οι γηγενείς κοινότητες εξασκούν τελετουργίες καθαρισμού του φασκόμηλου εδώ και αιώνες. Το λευκό φασκόμηλο, ειδικότερα, θεωρείται συχνά ως το φυτό που πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάθε φορά που κάποιος θέλει να καθαρίσει την προσωπική του ενέργεια ή την ενέργεια στο σπίτι του.

οφέλη της καύσης του φασκόμηλου

Unsplash

Ποια είναι τα άλλα οφέλη της καύσης του φασκόμηλου;

Τα οφέλη του φασκόμηλου δεν είναι μόνο πνευματικά, καθώς θεωρείται απίστευτα καθαριστικό και είναι σε θέση να απομακρύνει πολλές από τις τοξίνες που αναπνέουμε καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων των αναθυμιάσεων από το χρώμα, τα χημικά και τα υλικά καθαρισμού.

  • Είναι αντιβακτηριδιακό. Μια μελέτη του 2007 στο Journal of Ethnopharmacol συνέδεσε το κάψιμο του φασκόμηλου με τη μείωση των αερομεταφερόμενων βακτηρίων.
  • Σε βοηθά να αισθάνεσαι λιγότερο άγχος. Ένα ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Μισισιπή ανακάλυψε ότι το λευκό φασκόμηλο ήταν πλούσιο σε ενώσεις που ενεργοποιούν τους υποδοχείς του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνοι για τη μείωση του στρες.
  • Μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το φασκόμηλο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της αϋπνίας, που είναι σίγουρα ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσει στη βελτίωση της θετικής ενέργειας.
  • Μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σου. Το 2014, ερευνητές ανακάλυψαν ότι το λευκό φασκόμηλο έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του άγχους, της κατάθλιψης και άλλων διαταραχών που σχετίζονται με την ψυχική υγεία.

 

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις

Μόλις νιώσεις έτοιμη, το πρώτο βήμα είναι να κάνεις μια θετική σκέψη. Σκέψου την ενέργεια με την οποία θέλεις να περιβάλλεσαι και τι θέλεις να δημιουργήσεις στον χώρο σου. Πριν ξεκινήσεις να καις το φασκόμηλο, άνοιξε τα παράθυρα, για να είσαι σίγουρη πως θα απομακρυνθεί οτιδήποτε ανεπιθύμητο. Μια χούφτα αρκεί για να αρχίσεις το κάψιμο.

Κράτα το φασκόμηλο, άναψέ το και άφησέ το να κάψει για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Απλώς φρόντισε να σβήσεις τη φλόγα μόλις αρχίσει να καπνίζει η δέσμη.

Η καύση φασκόμηλου είναι ασφαλής και για τα παιδιά και για τα κατοικίδια. Το κατοικίδιό σου, βέβαια, ενδέχεται να μην θελήσει να είναι στο ίδιο δωμάτιο, δεδομένου ότι η αίσθηση της όσφρησης του είναι πολύ πιο αυξημένη από τη δική μας, κι έτσι η μυρωδιά μπορεί να το ενοχλεί.

 

Tags : Home

Αγγελίνα Μάνου 8 October 2022

Πηγή: https://ipop.gr/lifestyle/faskomilo-ena-ischyro-votano-me-therape/?fbclid=IwAR3quINLHksQtIivNeekhOOPvcJ6XNR7D9KiVRVxvvCe4mCIkMZ2elFNOdA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ