Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΥπερβολικό άγχος: 7 συμπτώματα που φανερώνουν ότι σας έχει κυριεύσει

Υπερβολικό άγχος: 7 συμπτώματα που φανερώνουν ότι σας έχει κυριεύσει

Το άγχος μπορεί να είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής, αλλά όταν γίνεται υπερβολικό και περικλείει τα πάντα, μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα υπερέντασης. Ο καθένας ανταποκρίνεται στο στρες διαφορετικά και συνεπάγεται διαφορετικά επίπεδα πίεσης για διαφορετικούς ανθρώπους. Αλλά αν αρχίσετε να αισθάνεστε ότι τα επίπεδα άγχους που βιώνετε έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή σας, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τα σημάδια της κατάθλιψης και να λάβετε μέτρα για να το αντιμετωπίσετε.


1. Δυσκολία συγκέντρωσης: Ένα από τα πιο κοινά σημάδια κατάθλιψης είναι η δυσκολία συγκέντρωσης και η αίσθηση ομίχλης ή «εκτός». Το να αισθάνεστε υπερβολικός μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση «ψυχικής ομίχλης» και την ανάγκη να απλοποιήσετε και να χωρίσετε τις εργασίες σε μικρότερα, πιο διαχειρίσιμα στοιχεία.

2. Κακή μνήμη: Το να δυσκολεύεσαι να θυμηθείς απλές εργασίες ή ραντεβού είναι άλλο ένα σημάδι ότι είσαι υπερβολικός. Όταν κάποιος αισθάνεται συνεχώς καταβεβλημένος, το σώμα βρίσκεται συνεχώς σε κατάσταση «μάχης-ή-φυγής» και αυτό μπορεί να εμποδίσει την καθαρή σκέψη και την αποτελεσματική λειτουργία.

3. Σωματικά συμπτώματα: Το να νιώθετε τρέμουλο, ναυτία ή ένταση είναι όλα σωματικά σημάδια κατάθλιψης. Αυτά τα σωματικά συμπτώματα μπορεί να είναι εξίσου αληθινά και επιδραστικά με τα συναισθήματα που μπορεί να αισθανθεί κάποιος που υποδηλώνουν ότι έχει κατακλυστεί.

4. Αλλαγές στον ύπνο: Οι αλλαγές στα πρότυπα ύπνου κάποιου ή η αδυναμία χαλάρωσης είναι άλλα σημάδια κατάθλιψης. Η αϋπνία είναι ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ εκείνων που αισθάνονται επιβαρυμένοι.

5. Αρνητική σκέψη: Το να αισθάνεται κανείς απελπισμένος και παγιδευμένος είναι άλλοι δείκτες ότι κάποιος είναι συγκλονισμένος και δεν μπορεί να βρει μια αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης του άγχους του. Το να αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να δουν λύσεις στα προβλήματά τους είναι σημάδι ότι είναι καταβεβλημένοι.

6. Αλλαγές διάθεσης: Το να νιώθετε ευερεθιστότητα, εξάντληση, απογοήτευση ή διαρκώς έξαρση είναι όλα σημάδια ότι κατακλύζεστε από το άγχος. Αυτές οι αλλαγές στη διάθεση μπορεί να εκδηλωθούν τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά και μπορεί να εκδηλωθούν σε μια σειρά από θέματα ψυχικής υγείας όπως το άγχος και η κατάθλιψη.

7. Απόσυρση από την οικογένεια και τους φίλους: Όταν κάποιος κατακλύζεται από άγχος, μπορεί να αποσυρθεί από την οικογένεια και τους φίλους και μπορεί να δυσκολευτεί να συνδεθεί με άλλους. Η απόσυρση μπορεί να είναι ένας δείκτης ότι κάποιος αγωνίζεται να διαχειριστεί το άγχος του και ότι χρειάζεται πρόσθετη υποστήριξη.

Όταν κάποιος βρεθεί να βιώνει ένα ή περισσότερα από αυτά τα σημάδια, είναι σημαντικό να κάνει αλλαγές για να μειώσει το άγχος του και να προσέχει τη δική του σωματική και ψυχική ευημερία. Αφιερώνοντας χρόνο για την οικογένεια και τους φίλους, αποφεύγοντας να αναλαμβάνετε πάρα πολλά και διατηρώντας μια θετική προοπτική μπορεί να βοηθήσετε κάποιον να διαχειριστεί τα επίπεδα του άγχους του και να αποφύγει να αισθάνεται καταπονημένος.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ