Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΟι τροφές που προστατεύουν από καταρράκτη και βοηθάνε να έχετε υγιή μάτια

Οι τροφές που προστατεύουν από καταρράκτη και βοηθάνε να έχετε υγιή μάτια

Ο καταρράκτης είναι μια θολή περιοχή στον φακό του ματιού που μπορεί να επηρεάσει την όραση. Ο φακός είναι μια καθαρή δομή στο μάτι που βοηθά στην εστίαση του φωτός στον αμφιβληστροειδή. Ο καταρράκτης μπορεί να προκαλέσει θολή όραση, δυσκολία στην όραση σε χαμηλό φωτισμό και ανάγκη για πιο έντονο φως για το διάβασμα και άλλες δραστηριότητες.


Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τον καταρράκτη. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως φρούτα και λαχανικά, μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καταρράκτη. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, όπως τα πορτοκάλια και το μπρόκολο, μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην προστασία από τον καταρράκτη.

Άλλες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από τον καταρράκτη είναι οι ξηροί καρποί, τα ψάρια και το ελαιόλαδο. Αυτά τα τρόφιμα είναι όλα πλούσια σε υγιή λίπη, τα οποία είναι ευεργετικά για τα μάτια. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ψάρια και στους ξηρούς καρπούς μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία του αμφιβληστροειδούς από βλάβες. Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καταρράκτη.

Αν και δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος για την πρόληψη του καταρράκτη, η υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου. Η συμπερίληψη άφθονων φρούτων και λαχανικών στη διατροφή σας, καθώς και τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λίπη, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα μάτια σας υγιή και να προστατέψετε από τον καταρράκτη.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ