Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο πιο απλό trick για να κερδίζεις χρόνο μέσα στην ημέρα

Το πιο απλό trick για να κερδίζεις χρόνο μέσα στην ημέρα

Πώς να οργανώσεις τον χρόνο όταν η μέρα έχει μόλις 24 ώρες και δεν φτάνουν για όλα αυτά που έχεις να κάνεις; Βρήκαμε το απόλυτο trick που θα σε σώσει όταν τρέχεις και δεν προλαβαίνεις!


Μερικές φορές όταν έχεις πολλά πράγματα να κάνεις λιγάκι σε… ξεπερνούν. Νιώθεις ότι πνίγεσαι, ότι δεν θα προλάβεις, ότι ο χρόνος σου τελειώνει και φυσικά δεν μπορείς να ξεκουραστείς αλλά ζεις με ένα μόνιμο άγχος.

Stop! Πάρε μια βαθιά ανάσα και ηρέμησε. Υπάρχουν κι αυτές οι μέρες στη δουλειά που «τρελαίνεσαι» και δεν προλαβαίνεις να πιεις ένα ποτήρι νερό. Ωστόσο, πρέπει να έχεις συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό σου, ένα πλάνο για να μην τρελαθείς, να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου και να βρεις χρόνο για όλα!

Πώς να οργανώσεις τον χρόνο σου; Το απόλυτο trick!

Αρχικά, ξεκίνα με το να αγοράσεις ένα ωραίο σημειωματάριο που θα σου φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά που το βλέπεις και θα σε βολέψει για τη δουλειά που το θέλεις.

Γράψε, λοιπόν, σε μια λίστα όλα αυτά που έχεις να κάνεις με συγκεκριμένο τρόπο. Μπορείς να τα κατηγοριοποιήσεις λιγάκι για να βοηθηθείς και να σου είναι πιο εύκολο να τα οργανώσεις.

Για παράδειγμα, στις δουλειές του σπιτιού μπορεί να είναι να πληρώσεις τους λογαριασμούς, να βάλεις πλυντήριο, να βάψεις τους τοίχους, να αλλάξεις μια λάμπα. Στη συνέχεια, κάνε τη λίστα με όσα πρέπει να κάνεις στη δουλειά και με τα deadlines τους. Μην σε πιάνει πανικός καθώς τα γράφεις και τα βλέπεις, θα βρεθεί ο τρόπος!

πώς να οργανώνεις τον χρόνο

Photo: unsplash/Annie Spratt

Στη συνέχεια κάνε τρεις ερωτήσεις στον εαυτό σου για κάθε τι που έχεις γράψει:

  1. Είναι επείγον;
  2. Θα με κάνει χαρούμενη;
  3. Μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό;

Για τη δουλειά σου, η πρώτη ερώτηση είναι και η πιο σημαντική. Ξεκίνα να κάνεις όλα αυτά που βρίσκονται στη λίστα σου αναλόγως με το τι επείγει περισσότερο και τι μπορείς να κάνεις και αύριο που θα είσαι πιο χαλαρή. Αν το αναβάλλεις, πίστεψέ με… δεν θα χαλάσει ο κόσμος!

Στη συνέχεια, από τις υπόλοιπες αρμοδιότητες που είναι στη λίστα σου δες αν κάτι είναι απαραίτητο να γίνει ή και να μη γίνει θα συνεχίσεις κανονικά τη ζωή σου… και φυσικά τι θα σε κάνει περισσότερο χαρούμενη!

Προσπάθησε να κρατήσεις την πνευματική σου… ενέργεια

Το να κουβαλάς ένα εκατομμύριο στόχους και υποχρεώσεις στο κεφάλι σου, δεν θα σε βοηθήσει καθόλου. Η πνευματική ενέργεια είναι περιορισμένη και δεν μπορείς να σπαταλάς τον χρόνο σου σε πράγματα όπως το τι να φας για πρωινό, όταν αντ’ αυτού θα μπορούσες να παίρνεις μεγάλες αποφάσεις και να γίνεις επιτυχημένη. Γι΄αυτό συνήθως, τρως κάθε πρωί το ίδιο πράγμα και είναι σαν να φοράς κάθε μέρα την ίδια «στολή». Η μείωση της λήψης αποφάσεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη διατήρηση της ψυχικής και πνευματικής ενέργειας.

πώς να οργανώνεις τον χρόνο

unsplash/Finn Hackshaw

Πήγαινε στη λίστα σου ξανά και υπογράμμισε που πρέπει να εστιάσεις και τι πρέπει προς το παρόν να διαγράψεις από το κεφάλι σου.

Πηγή: https://ipop.gr/tips/to-pio-aplo-trick-gia-na-kerdizeis-chrono-mesa-stin-imera/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ