Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ μέθοδος για να καταλάβεις εάν αξίζει ν’ ανησυχείς για κάτι!

Η μέθοδος για να καταλάβεις εάν αξίζει ν’ ανησυχείς για κάτι!

Πόσες φορές αφήνουμε τον εαυτό μας ν’ ανησυχεί για μικρά πράγματα που σε λίγα χρόνια μπορεί να μην έχουν καμία απολύτως σημασία; Υπάρχει μια μέθοδος για ν’ ανησυχείς λιγότερο.


Ο καθένας έχει τα δικά του προβλήματα και άλλοι τείνουν να τα εκφράζουν περισσότερο κι άλλοι λιγότερο. Άλλοι αφήνουν αυτά τα προβλήματα να τους επηρεάζουν περισσότερο κι άλλοι είναι καλύτεροι στο να τα αφήνουν στην άκρη ή να τα λύνουν και να προχωράνε παρακάτω.

Εάν ωστόσο ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, θα ξέρεις καλύτερα απ’ όλους ότι μερικές φορές αυτά τα προβλήματα γίνονται οι μοναδικές σκέψεις που κάνεις όλη μέρα και μερικές φορές όλη τη νύχτα. Είναι οι τοξικές σκέψεις που δεν σε αφήνουν να προχωρήσεις παρακάτω, που δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς και που η αλήθεια είναι ότι δεν λύνουν τίποτα. Απλά είναι επαναλαμβανόμενες σκέψεις που σε βασανίζουν χωρίς λόγο.

Τι μπορείς να κάνεις εάν αυτή τη στιγμή μια τέτοια ανησυχία τριγυρνάει στο μυαλό σου; Σύμφωνα με μια συμβουλή που διαβάσαμε στην ενότητα Life Pro Tips του Reddit, την επόμενη φορά που ανησυχείς για κάτι, θα πρέπει να δοκιμάσεις τη μέθοδο 10-10-10!

Τι είναι αυτή η μέθοδος; Μερικές εύκολες ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να δεις μια κατάσταση υπό διαφορετική προοπτική. Ειδικότερα, την επόμενη φορά που θα ανησυχήσεις για κάτι, ρώτα τον εαυτό σου: «Θα έχει σημασία σε 10 μέρες; 10 μήνες; 10 χρόνια;»

Και μόλις ρωτήσεις τον εαυτό σου, αυτή την τόσο απλή ερώτηση, θα δεις ότι όλο το άγχος που νιώθεις εκείνη τη στιγμή, ίσως να μην είναι τόσο σημαντικό σε 10 μέρες. Ότι ίσως θα γελάς και μόνο που άφησες τον εαυτό σου να προβληματίζεται για κάτι τέτοιο, σε 10 χρόνια. Κι όταν σταματήσεις ν’ ανησυχείς για τέτοια μικρά πράγματα, θα έχεις περισσότερη ενέργεια και χώρο στη ζωή σου να ασχοληθείς με αυτά που πράγματι θα έχουν σημασία σε 10 μέρες, σε 10 μήνες και/ή σε 10 χρόνια!

Πηγή: https://ipop.gr/psychologia/i-methodos-gia-na-katalaveis-ean-axizei-n-anisycheis-gia-kati/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ