Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο ιδανικό μασάζ για τον πόνο στον αυχένα! Κάντο μόνος σου

Το ιδανικό μασάζ για τον πόνο στον αυχένα! Κάντο μόνος σου

Το μασάζ για τον πόνο στον αυχένα μπορεί πραγματικά να σε ανακουφίσει σημαντικά. Κι αν κανείς δεν προσφέρεται να σου κάνει… μπορείς να το κάνεις μόνος σου.


Μερικές φορές ο πόνος στον αυχένα δεν είναι υποφερτός. Το ένα λεπτό νιώθεις καλά και το αμέσως επόμενο δεν μπορείς να κουνήσεις το κεφάλι σου. Το μασάζ για τον πόνο στον αυχένα μπορεί να κάνει θαύματα στην περίπτωσή σου.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι τα χέρια σου και μια πετσέτα.

To ιδανικό μασάζ για τον πόνο στον αυχένα

Το μασάζ με την πετσέτα

Το μασάζ με τη βοήθεια μιας πετσέτας θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις τους πιασμένους μυς στο λαιμό και τον αυχένα και θα επαναφέρει την κίνηση. Την ίδια στιγμή η πετσέτα είναι απαλή και δεν θα ασκήσεις πολύ πίεση στο δέρμα ώστε να το βλάψεις.

Βάλε την πετσέτα πίσω από τον λαιμό σου. Πάρε την αριστερή άκρη της και τράβηξε την με το δεξί σου χέρι προς το στήθος σου. Πάρε την δεξιά της άκρη και με το αριστερό σου χέρι τράβηξέ την κατά μήκος του μετώπου σου ώστε το κεφάλι σου να γυρίσει προς τα αριστερά όπως φαίνεται και στην εικόνα. Κάνε αρκετές κινήσεις, ώστε να γυρίσεις το κεφάλι σου προς τα αριστερά και να ανακουφιστείς από την πίεση. Επανάλαβε από την άλλη μεριά. Μην κάνεις απότομες κινήσεις!

μασάζ για τον πόνο στον αυχένα

Εναλλακτικά, βάλε την πετσέτα πίσω από τον λαιμό. Τράβα την πετσέτα προς τα εμπρός με τα δύο σου χέρια, εφαρμόζοντας ελαφριά πίεση στον λαιμό. Στρίψε αργά το κεφάλι προς τα αριστερά και μείνε σε αυτή τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα. Στρίψε το κεφάλι προς τα δεξιά και μείνε σε αυτή τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα. Συνέχισε να τραβάς την πετσέτα προς τα εμπρός και κάνε τις στροφές. Και πάλι προσοχή στις κινήσεις!

Μερικές ακόμη τεχνικές…

Βάλε το αριστερό σου χέρι στο μυ στο λαιμό που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το αριστερό σου αυτί, όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω. Με τα δάχτυλα άσκησε ελαφριά πίεση στην περιοχή. Στρίψε αργά το κεφάλι προς τα δεξιά κατά την εφαρμογή της πίεσης. Κράτα τα δάχτυλά σου σταθερά και μετακίνησε μόνο το κεφάλι. Επανάλαβε από την άλλη μεριά μέχρι να νιώσεις την ανακούφιση.

μασάζ για τον πόνο στον αυχένα

Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα, κάνε μασάζ στο ίδιο σημείο με κυκλικές κινήσεις για να αυξήσεις τη ροή του αίματος και να ανακουφιστείς από την πίεση.

Μασάζ στους υποκρυπηλικούς μύες

Πρόκειται για τους μικρούς μυς στη βάση του κρανίου που βοηθούν να εκτείνεις πλήρως το κεφάλι. Οι σφιχτοί και κλειδωμένοι υποκρυπηλικοί μυς μπορούν να προκαλέσουν πόνο στο κεφάλι, ζάλη, ακόμα και ναυτία. Για να απελευθερώσεις αυτούς τους μυς, νιώσε τη μαλακή περιοχή ακριβώς κάτω από το κόκκαλο του κρανίου όπως φαίνεται στην εικόνα  παρακάτω. Με τα δύο χέρια άσκησε απαλή πίεση σε αυτούς τους μυς στη δεξιά και στην αριστερή πλευρά του λαιμού. Στρίψε το κεφάλι σου και συνέχισε να ασκείς πίεση!

μασάζ για τον πόνο στον αυχένα

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/to-idaniko-masaz-gia-ton-pono-ston-aychena-kanto-monos-soy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ