Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΓιατί ξυπνάω συνέχεια κουρασμένος; Τι πρέπει να κάνεις

Γιατί ξυπνάω συνέχεια κουρασμένος; Τι πρέπει να κάνεις

Όταν κοιμάστε, ο εγκέφαλός σας ξεκουράζεται και το σώμα σας αρχίζει να δουλεύει επιδιορθώνοντας όλες τις ζημιές που έγιναν κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Τώρα, υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορούν να σας εμποδίσουν να κοιμηθείτε καλά τη νύχτα. Ίσως έχετε ένα μωρό που σας ξυπνά κάθε λίγες ώρες. Ίσως έχετε μια δουλειά που σας κρατά ξύπνιους μέχρι αργά το βράδυ. Ίσως έχετε μια ιατρική πάθηση που σας δυσκολεύει να αποκοιμηθείτε.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, αν δεν κοιμάστε αρκετά, θα ξυπνήσετε κουρασμένοι. Και απλά δεν πρέπει να είναι έτσι.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε αρκετά;

Αρχικά, πρέπει να υπολογίσετε πόσο ύπνο χρειάζεστε. Ο καθένας είναι διαφορετικός, αλλά οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται μεταξύ 7 και 8 ωρών ύπνου κάθε βράδυ.

Μόλις μάθετε πόσο ύπνο χρειάζεστε, μπορείτε να αρχίσετε να φροντίζετε να τον έχετε. Πηγαίνετε για ύπνο και ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα. Βεβαιωθείτε ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι σκοτεινή και ήσυχη. Αποφύγετε την καφεΐνη και το αλκοόλ πριν τον ύπνο. Και προσπαθήστε να χαλαρώσετε πριν κοιμηθείτε.

Εάν κάνετε όλα αυτά τα πράγματα και εξακολουθείτε να μην κοιμάστε αρκετά, μιλήστε με το γιατρό σας. Μπορεί να υπάρχει ιατρικός λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να κοιμηθείτε καλά. Αλλά αν τα κάνετε όλα σωστά και είστε ακόμα κουρασμένοι, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να εξετάζετε τον τρόπο ζωής σας.

Έχετε μια αγχωτική δουλειά; Αναλαμβάνετε πολλές ευθύνες; Έχεις πολύ δράμα στη ζωή σου;

Εάν απαντήσατε ναι σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις, δεν είναι περίεργο που είστε πάντα κουρασμένοι. Το άγχος, το άγχος και η κατάθλιψη μπορούν όλα να οδηγήσουν σε αϋπνία. Και όταν δεν κοιμάστε αρκετά, θα ξυπνήσετε με εξάντληση.

Η λύση είναι να βρείτε τρόπους να μειώσετε το άγχος στη ζωή σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει μεταβίβαση κάποιων από τις ευθύνες σας. Μπορεί να σημαίνει ότι λέμε όχι στις κοινωνικές δεσμεύσεις. Μπορεί να σημαίνει την ανάληψη ενός χαλαρωτικού χόμπι.

Ό,τι κι αν κάνετε, φροντίστε να φροντίζετε τον εαυτό σας. Γιατί όταν είσαι καλά ξεκούραστος, είσαι σε θέση να χειριστείς ό,τι σου βάζει η ζωή.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ