Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΤι προσφέρουν τα καρότα κάθε χρώματος στην υγεία μας

Τι προσφέρουν τα καρότα κάθε χρώματος στην υγεία μας

Τα οφέλη των καρότων για την υγεία είναι πολλά και ποικίλα, αλλά ξέρατε ότι τα καρότα διαφορετικού χρώματος προσφέρουν διαφορετικά οφέλη; Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για τα χρώματα των καρότων και τι μπορεί να κάνει το καθένα για εσάς.


Τα πορτοκαλί καρότα είναι το πιο δημοφιλές είδος καρότου και είναι γεμάτα με βήτα-καροτίνη, την οποία το σώμα μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Αυτή η απαραίτητη βιταμίνη βοηθά να διατηρούμε τα μάτια μας υγιή και το δέρμα μας να έχει καλή εμφάνιση.

Τα κίτρινα καρότα είναι επίσης πλούσια σε βήτα-καροτίνη, αλλά περιέχουν επίσης λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, δύο αντιοξειδωτικά που κάνουν καλό στην όρασή μας.

Τα κόκκινα καρότα παίρνουν το χρώμα τους από το λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου.

Τα μωβ καρότα είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων μας από βλάβες.

Τα λευκά καρότα είναι χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά και είναι καλή πηγή φυτικών ινών. Περιέχουν επίσης μια ένωση που ονομάζεται αλισίνη, η οποία έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα είστε στο σούπερ μάρκετ, πάρτε μερικά καρότα διαφορετικών χρωμάτων και απολαύστε τα οφέλη!

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ