Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΤι κερδίζουμε τρώγοντας ντομάτες; Ποια τα θρεπτικά συστατικά που την κάνουν πανίσχυρο...

Τι κερδίζουμε τρώγοντας ντομάτες; Ποια τα θρεπτικά συστατικά που την κάνουν πανίσχυρο αντιοξειδωτικό!

Τρώτε ντομάτες;


Ορισμένοι ειδικοί είπαν ότι η ντομάτα είναι γνωστή ως πηγή δύναμης διατροφής, καθώς περιέχει μεγάλο αριθμό βιταμινών και μετάλλων που μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία του σώματός μας.

Οι ντομάτες είχαν αρχικά καλλιεργηθεί στο Περού και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Μεξικό. Πλέον, οι ντομάτες πωλούνται παντού. Στα αμερικανικά παντοπωλεία, οι ντομάτες μαζεύονται συχνά άγουρες και ωριμάζουν στην αποθήκευση με αιθυλένιο.

Ποια είναι καλύτερη, άγουρη ή ώριμη;

Οι ντομάτες που ωριμάζουν στην αποθήκευση με αιθυλένιο, φυτική ορμόνη που παράγεται από πολλά φρούτα και λειτουργεί ως το σύνθημα για την έναρξη της διαδικασίας ωρίμανσης, τείνουν να μένουν περισσότερο, αλλά έχουν φτωχότερη γεύση από τις ντομάτες που ωριμάζουν στο φυτό. Μπορεί να αναγνωριστούν από το χρώμα τους, το οποίο είναι πιο ροζ ή πορτοκαλί από το βαθύ κόκκινο της ώριμης ντομάτας.

Με βάση το θρεπτικό περιεχόμενο, οι κόκκινες ντομάτες έχουν περισσότερη βιταμίνη Α από τις πράσινες. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, οι πράσινες ντομάτες έχουν περισσότερη πρωτεΐνη.

Εάν τρώτε ντομάτες καθημερινά, είναι ευεργετικό για την πρόληψη του καρκίνου στο 50%. Οι ντομάτες θα καταπολεμήσουν διάφορα είδη καρκίνου και θα προστατεύσουν την καρδιά σας από την καρδιακή προσβολή.

Γιατί οι ντομάτες είναι ωφέλιμες για την υγεία;

Οι ντομάτες περιέχουν διάφορα είδη συστατικών. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

*Λυκοπένιο, ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά της φύσης. Είναι ωφέλιμο να καταπολεμάμε διάφορα είδη ασθενειών, κυρίως για την καταπολέμηση του καρκίνου.

*Οι φυτικές ίνες στις ντομάτες προλαμβάνουν τον διαβήτη, το άσθμα, τον καρκίνο του παχέος εντέρου και μειώνουν την ποσότητα της χοληστερόλης από το σώμα.

*Βιταμίνη C και Α, αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Καταπολεμούν τη γήρανση, καταπραΰνουν το δέρμα και τα μαλλιά.

*Το κάλιο, η βιταμίνη Β6, το φυλλικό οξύ και η νιασίνη έχουν αποδεδειγμένη επίδραση στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και δρα κατά των καρδιακών παθήσεων.

*Η βιταμίνη Κ στις ντομάτες βοηθά στο χτίσιμο των οστών.

*Το χρώμιο και η βιοτίνη κάνουν την ικανότητα του σώματος να επεξεργάζεται τη ζάχαρη και το λίπος, κάτι που μπορεί να βελτιώσει την καταπολέμηση του διαβήτη και να βοηθήσει στη λειτουργία των νεύρων.

*Η ριβοφλαβίνη βοηθά στον ενεργειακό μεταβολισμό και καταπολεμά τους πονοκεφάλους της ημικρανίας.

Έτσι, εάν καταναλώνετε ώριμα, άγουρα ή προϊόντα διατροφής με βάση την ντομάτα (σάλτσα ντομάτας, ζυμαρικά ντομάτας κ.λπ.) όλα παρέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά με πολλαπλούς μηχανισμούς δράσης για να σας αποτρέψουν από διάφορα είδη ασθενειών.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ