Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήxtesiniΤι είναι η αλκαλική δίαιτα; Είναι ασφαλής;

Τι είναι η αλκαλική δίαιτα; Είναι ασφαλής;

Η αλκαλική δίαιτα βασίζεται στην προϋπόθεση ότι ορισμένα τρόφιμα μπορούν να αλλάξουν το pH του αίματός σας, καθιστώντας το πιο αλκαλικό. Οι υποστηρικτές της δίαιτας ισχυρίζονται ότι αυτό μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας, αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς.


Η αλκαλική δίαιτα συχνά διαφημίζεται ως τρόπος απώλειας βάρους, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είναι αποτελεσματική για την απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, μπορεί να κερδίσετε βάρος στη δίαιτα εάν τρώτε μεγάλες ποσότητες τροφών που προάγουν την αλκαλικότητα, όπως αβοκάντο και ξηρούς καρπούς.

Η αλκαλική δίαιτα μπορεί επίσης να έχει κάποιους κινδύνους. Για παράδειγμα, εάν τρώτε πάρα πολλά τρόφιμα που προάγουν τα αλκαλικά, θα μπορούσατε να αναπτύξετε μια κατάσταση που ονομάζεται μεταβολική οξέωση. Αυτή είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε κώμα και θάνατο.

Εάν σκέφτεστε να δοκιμάσετε την αλκαλική δίαιτα, μιλήστε πρώτα με το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλής για εσάς.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ