Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΤα οφέλη της βήτα καροτίνης - Τι να προσέξετε

Τα οφέλη της βήτα καροτίνης – Τι να προσέξετε

Τα καρότα είναι μια εξαιρετική πηγή βήτα-καροτίνης και τα προβλήματα με τα μάτια είναι ένα σύμπτωμα έλλειψης βήτα-καροτίνης. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες πηγές βήτα-καροτίνης που προσφέρουν επαρκή πηγή θρεπτικών συστατικών. Δεν πρέπει να σας εκπλήσσει το γεγονός ότι τα λαχανικά και τα φρούτα είναι η καλύτερη πηγή βήτα-καροτίνης.


Γιατί πρέπει να ανησυχείτε για τη βήτα-καροτίνη; Εκτός από τα προβλήματα με τα μάτια, εάν δεν καταναλώνετε τη συνιστώμενη ποσότητα βήτα-καροτίνης, το ανοσοποιητικό σας σύστημα μπορεί να κινδυνεύει. Η βήτα-καροτίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό και η ύπαρξη επαρκών ποσοτήτων στο σώμα σας σημαίνει ότι τα τοξικά στοιχεία, οι βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις και τα δερματικά προβλήματα θα δυσκολευτούν να πάρουν τον έλεγχο του συστήματός σας. Εάν αυτά τα οφέλη μοιάζουν πολύ με τα οφέλη που λαμβάνετε με επαρκή βιταμίνη Α, είναι επειδή η βήτα-καροτίνη είναι μια μορφή βιταμίνης Α που αναφέρεται ως καροτενοειδές. Η βήτα-καροτίνη βρίσκεται στα φυτά και όταν εισέλθει στο ήπαρ μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.

Οι επιστήμονες πάντα ερευνούν άλλες χρήσεις βιταμινών. Υπάρχουν αναφορές ότι η βήτα-καροτίνη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου. Αν και υπάρχουν εξίσου πολλές αναφορές που έρχονται σε αντίθεση με αυτά τα ευρήματα, είναι λογικό επειδή η βήτα-καροτίνη υπάρχει φυσικά σε μια ευρεία ποικιλία λαχανικών και φρούτων, τρόφιμα που σχετίζονται με τη μείωση του κινδύνου καρκίνου. Η ασυμφωνία στις αναφορές μπορεί να συνδέεται με τον τρόπο με τον οποίο χορηγήθηκε βήτα-καροτίνη στα υποκείμενα της δοκιμής. Υπάρχει η πιθανότητα ότι τα συμπληρώματα βήτα-καροτίνης είναι καλύτερα όταν λαμβάνονται ως μέρος μιας ομάδας πολυβιταμινών.

Εάν έχετε διαγνωστεί με καρκίνο, δεν πρέπει να λαμβάνετε συμπληρώματα βήτα-καροτίνης χωρίς την έγκριση του γιατρού σας. Οι έρευνες για τα οφέλη της βήτα-καροτίνης σε ασθενείς με καρκίνο είναι ακόμα νέες και απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να ληφθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ενώ τα συμπληρώματα βήτα-καροτίνης σε χαμηλές δόσεις είναι ουσιαστικά χωρίς παρενέργειες, υπάρχει η πιθανότητα ότι εάν καταναλώνετε υπερβολικές ποσότητες συμπληρωμάτων βήτα-καροτίνης, το δέρμα σας μπορεί να πάρει ένα πορτοκαλί χρώμα. Μάλλον δεν είναι καλή ιδέα να λαμβάνετε βιταμίνες σε υψηλές δόσεις, ειδικά χωρίς την έγκριση του γιατρού.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ