Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα λάθη που καταστρέφουν το κινητό σου

Τα λάθη που καταστρέφουν το κινητό σου

Εξαρτώμαστε απ’ τα κινητά μας. Μας κρατάνε συνδεδεμένους με τον κόσμο και ενημερωμένους για το τι συμβαίνει. Για πολλούς από εμάς, τα smartphones μας έχουν γίνει κάτι παραπάνω από ένα χρήσιμο εργαλείο, επομένως πιθανότατα θα έπρεπε να τα φροντίζουμε καλύτερα. Αντί να φερόμαστε στα κινητά μας σαν να είναι παιχνίδια τα οποία μπορούμε να αντικαταστήσουμε, θα έπρεπε να τους συμπεριφερόμαστε σαν να περιλαμβάνουν ευαίσθητα δεδομένα για εμάς και τη δουλειά μας. Γιατί όντως περιέχουν τέτοια δεδομένα! Γι’ αυτό μάθε ποια είναι τα λάθη που καταστρέφουν το κινητό σου και σταμάτα να τα κάνεις τώρα.


Τα λάθη που καταστρέφουν το κινητό σου

Το εκθέτεις σε ζέστη και κρύο

Μην αφήνεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο για ώρες μέσα στη ζέστη ή στο πολύ κρύο. Και τα δύο μπορούν να το βλάψουν. Αν έχεις iPhone, θα έχεις παρατηρήσει ότι το Καλοκαίρι κάποιες στιγμές βγάζει ειδοποίηση ότι υπερθερμάνθηκε. Τι άλλο θέλεις για να σταματήσεις να το έχεις κάτω απ’ τον ήλιο;

Αγνοείς το malware

Το κακόβουλο λογισμικό δεν βλάπτει μόνο τον υπολογιστή σου. Στην πραγματικότητα, το malware θα μπορούσε να κάνει ακόμα χειρότερη ζημιά σε ένα smartphone. Γιατί; Επειδή το κακόβουλο λογισμικό σε smartphone μπορεί να παρακολουθεί την τοποθεσία σου αλλά και να έχει πρόσβαση σε εξαιρετικά ευαίσθητα δεδομένα. Είναι σημαντικό να προσέχεις τι εφαρμογές κατεβάζεις και τι δικαιώματα δίνεις σε κάθε app.

Το “τιγκάρεις”

Υπάρχει όριο μνήμης για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Εάν έχεις το τηλέφωνό σου κάθε φορά τόσο γεμάτο και μένουν ελεύθερα μόνο ελάχιστα MBs, τότε μην απορείς γιατί κολλάει συνεχώς.

Δεν το κλείνεις ποτέ

Χρειάζεται κι ένα διάλειμμα η συσκευή σου για να λειτουργεί σωστά. Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, κλείνε το κινητό σου για 30 λεπτά ώστε να μπορέσει να καθαρίσει η μνήμη RAM κι άλλες κρυφές μνήμες και να κάνει restart φρέσκο και ανανεωμένο!

Βάζεις βίαια τον φορτιστή

Πώς περιμένεις να μην χαλάσει το βύσμα όταν βάζεις άγαρμπα το USB και δεν προσέχεις; Μην απορείς εάν μετά από λίγο καιρό το καλώδιο δεν συνδέεται και χρειάζεται να το βάλεις σε ειδική “γωνία” για να πιάσει η φόρτιση.

Πηγή: https://ipop.gr/texnologia/ta-lathi-poy-katastrefoyn-to-kinito-soy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ