Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΜπορούν τα ινομυώματα να μειώσουν τη γονιμότητα;

Μπορούν τα ινομυώματα να μειώσουν τη γονιμότητα;

Τα ινομυώματα είναι μη καρκινικές αναπτύξεις που αναπτύσσονται στη μήτρα. Είναι επίσης γνωστά ως μυώματα ή λειομυώματα. Τα ινομυώματα μπορεί να ποικίλουν σε μέγεθος, από πολύ μικρά (λιγότερο από 1 cm) έως μεγάλα (πάνω από 5 cm). Μπορούν να εμφανιστούν μεμονωμένα ή ομαδικά.


Τα ινομυώματα μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά από συμπτώματα, όπως βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία, πυελικό πόνο και πίεση και δυσκολία στην ούρηση. Τα ινομυώματα μπορεί επίσης να δυσκολέψουν την εγκυμοσύνη ή την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης.

Δεν υπάρχει οριστική απάντηση για το εάν τα ινομυώματα μειώνουν ή όχι τη γονιμότητα. Ορισμένες μελέτες υποδηλώνουν ότι τα ινομυώματα μπορεί πράγματι να μειώσουν τη γονιμότητα, ενώ άλλες μελέτες δεν έχουν βρει στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Εάν προσπαθείτε να συλλάβετε και έχετε διαγνωστεί με ινομυώματα, είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με τις θεραπευτικές επιλογές σας. Υπάρχει μια σειρά από αποτελεσματικές θεραπείες για τα ινομυώματα, όπως φαρμακευτική αγωγή, χειρουργική επέμβαση και φυσικές θεραπείες. Με τη σωστή θεραπεία, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος και να έχετε μια υγιή εγκυμοσύνη.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ