Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣχέση μεταξύ αδερφών: Μια αγάπη που κρατάει για πάντα

Σχέση μεταξύ αδερφών: Μια αγάπη που κρατάει για πάντα

Ένα κείμενο σαν μικρή ιστοριούλα για όλα όσα μια αδερφή είναι! Πώς είναι ζεις σε έναν κόσμο που μέσα του υπάρχει η αδερφή σου; Μια σχέση που έχει πάρει άπειρες μορφές μέχρι να πάρει αυτή που έχει σήμερα. Η αδερφική αγάπη είναι μια από τις πιο δυνατές αγάπες που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Μπορεί όταν ήμασταν μικρές να είχαμε τα up and down μας, να τσακωνόμαστε για ένα εκατομμύριο πράγματα, από τα παιχνίδια, την ακαταστασία στο δωμάτιο, τα ρούχα που μοιραζόμασταν, την αγάπη της μαμάς και άλλα ακόμα πιο χαζά, όπως το ότι με κοίταξε, ότι με κορόιδεψε, αλλά τώρα πια όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.


Ένα κείμενο σαν μικρή ιστοριούλα για όλα όσα μια αδερφή είναι

Η σχέση των αδερφών είναι ένα δώρο στη ζωή σου. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς εύκολα να το καταλάβεις όταν είσαι παιδί. Είναι μια σχέση δεδομένη. Ξέρεις ότι ούτως ή άλλως αυτός ο άνθρωπος θα είναι ντεφάκτο στη ζωή σου.

 

Λογικά θα έχεις έναν συγκάτοικο μέχρι να φύγεις από το σπίτι, θα έχεις έναν άνθρωπο να παίζεις επιτραπέζια παιχνίδια, έναν άλλον μικρό άνθρωπο με τον οποίο θα πρέπει να μοιράζεσαι την αγάπη και την αγκαλιά των γονιών. Ένας άνθρωπος που θα φοράτε τα ίδια ρούχα και μπορεί καμία φορά να κυκλοφορείτε έξω σαν δίδυμες (σίγουρη επιτυχία αν ζηλεύουν τα παιδιά σου, τους αγοράζεις στα πάντα τα ίδια πράγματα).

Στα πρωτότοκα παιδιά είναι λίγο δύσκολο τις περισσότερες φορές να δεχθούν ότι ήρθε ένας νέος άνθρωπος στο σπίτι, πιο μικρός, πιο χαριτωμένος που πρέπει να μοιραστούν μαζί τους τα πάντα και κυρίως την αγάπη.

έμπνευση από καθημερινούς ανθρώπους

Pexels

Μια μέρα όμως

Και έρχεται εκείνη η μέρα που η αδερφή σου γίνεται ο σημαντικότερος άνθρωπος της ζωής σου. Ένας από εκείνους που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

  1. Οι αδερφές με μια ματιά ή με μια λέξη κάνουν ολόκληρους συνειρμούς από το παρελθόν.
  2. Η αδερφή σου σε ξέρει όλη σου τη ζωή και την ξέρεις και εσύ.
  3. Η αδερφή σου είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους στη ζωή σου, που σε αγαπά άνευ όρων και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.
  4. Η αδερφή είναι εκείνη που θα σε καταλάβει από τη φωνή σου στο τηλέφωνο ότι έχεις μια δύσκολη μέρα. Θα σε καταλάβει ακόμα και από το emoji που θα στείλεις ότι κάτι δεν πάει καλά σήμερα.
  5. Η αδερφή σου θα σου πει την αλήθεια όταν θα την πάρεις έξαλλη όταν σε έχουν αδικήσει. Θα ζυγίσει τα πράγματα αφαιρώντας εντελώς το συναίσθημα, ωστόσο όμως θα δεις ότι η κρίση της είναι για άλλη μια φορά σωστή.
  6. Θα σου πει τι να βάλεις σε κάθε περίσταση. Τι σου πάει, τι δεν σου πάει, τι πρέπει επιτέλους να φύγει από την ντουλάπα σου.
  7. Είναι η καλύτερη θεία για τα παιδιά σου. Όσες έχουμε παιδιά ξέρουμε ότι μας έχει εντελώς γραμμένες πια εμάς και η αγάπη της έχει πάει στα παιδιά. Βέβαια αυτό καθόλου δεν μας νοιάζει.
  8. Με την αδερφή σου τσακώνεσαι ακόμα τώρα που είσαι μεγάλη, αλλά τα βρίσκετε αμέσως.
  9. Όταν είσαι μαζί με την αδερφή σου, οι δυό σας, μοιάζει σαν να είστε και πάλι παιδιά. Είναι σαν να γυρνάς πίσω στο σπίτι σου το πατρικό και είσαι ξανά παιδί.
  10. Μοναδικές και τόσο ίδιες. Γεννημένες στον «ίδιο κήπο», η κάθε μια με τα δικά της μοναδικά στοιχεία.

Θα μπορούσα να γράφω ώρες για την αδερφική αγάπη που όμοιά της δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλη. Τυχεροί όσοι έχουν μια αδερφή στη ζωή τους, να μοιράζονται τις χαρές και τις λύπες τους, τα ρούχα τους, τα εσώψυχά τους, την αγάπη των γονιών τους.

Αφιερωμένο σε όλες τις αδερφούλες αυτού του κόσμου και ιδιαίτερα στην αδερφή μου, την καλύτερη αδερφούλα όλου του κόσμου. Ένα από τα πιο ωραία δώρα που δέχτηκα ποτέ στη ζωή μου.

 

Tags : Inspiration

Λαμπρινή Λαδά 2 November 2022

Πηγή: https://ipop.gr/inspiration/ena-keimeno-san-mikri-istorioyla-gia-o/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ