Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣήκω από τον καναπέ, βάλε τα αθλητικά σου και ξεκίνα το τρέξιμο!...

Σήκω από τον καναπέ, βάλε τα αθλητικά σου και ξεκίνα το τρέξιμο! 4 εύκολα βήματα που θα σε βοηθήσουν

Το να ξεκινήσεις το τρέξιμο σίγουρα δεν είναι κάτι που σκέφτεσαι χωρίς -στην κυριολεξία- να αισθανθείς την κούραση που νομίζεις ότι θα έχεις αν το κάνεις! Ωστόσο από προσωπική πείρα σου λέω ότι το πως νιώθεις τώρα που το σκέφτεσαι με το πως θα νιώθεις αφού ξεκινήσεις έχει μεγάλη και θετική απόκλιση. Η πραγματικότητα είναι απλή και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις πολύ λίγα για να κάνεις αυτή τη μεγάλη και θετική αλλαγή στη ζωή σου.


4 απλά βήματα για να ξεκινήσεις το τρέξιμο

Σήκω από τον καναπέ

Μπορώ να καταλάβω την κούραση που νιώθεις μετά τη δουλειά. Σίγουρα γυρνώντας στο σπίτι σου το μόνο που θέλεις είναι να κάτσεις στον καναπέ και να ξεκουραστείς, ταυτόχρονα ενδεχομένως να πρέπει να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού ή να μαγειρέψεις. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι το μόνο που σε εμποδίζει από όλα όσα πρέπει να κάνεις είναι η σκέψη σου. Πάρε μία βαθιά ανάσα και ξεκίνα. Κλείδωσε τη φωνούλα στο κεφάλι σου και απλά ξεκίνα. Όλα όσα έχεις να κάνεις θα δεις ότι μπορούν να γίνουν πιο γρήγορα και θα έχεις το χρόνο που χρειάζεσαι αφού τα τελειώσεις.

τρέξιμο στον ήλιο

Φτιάξε το δικό σου playlist

 

Θυμάσαι όλα εκείνα τα τραγούδια που μπορεί να άκουγες και στα εφηβικά σου χρόνια ακόμα και σε έκαναν να θες να σηκωθείς και να χορέψεις; Εκείνα τα τραγούδια που όσο κατεβασμένη διάθεση και αν είχες σου έφτιαχναν το κέφι και τη διάθεση; Αυτά τα τραγούδια είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις το τρέξιμο με ευχάριστη διάθεση. Θα σου δώσουν κίνητρο και ενέργεια σε κάθε σου βήμα. Θα σε κάνουν να πεισμώσεις και να πείσεις τον εαυτό σου ότι μπορείς να τρέξεις για 3′ ακόμα. Φτιάξε το δικό σου playlist και θα με θυμηθείς!

Κατέβασε μία εφαρμογή για τρέξιμο

Ενδεχομένως να έχεις δει σε διάφορες αναρτήσεις των αθλητικών φίλων σου κάποια ανάρτηση που δείχνει τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει σε κάποια τους προπόνηση. Στην εποχή της τεχνολογίας, τώρα που όλα είναι πιθανά, θα χρειαστείς μόνο 5′ για να βρεις την εφαρμογή που σου ταιριάζει, να τη ρυθμίσεις και να την αφήσεις να καταγράφει τη δική σου καθημερινή προσπάθεια. Θα σε βοηθήσει να βρεις το κίνητρο που χρειάζεσαι και φυσικά μπορεί να σου παρέχει και ημερήσιους στόχους για να επιτυγχάνεις.

podcasts για τρέξιμο

Pixabay

Αθλητικός εξοπλισμός

Για να ξεκινήσεις το τρέξιμο στην πραγματικότητα χρειάζεσαι μόνο ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, μία φόρμα ή ένα κολάν και ένα t-shirt. Όλα είναι πράγματα που σίγουρα έχεις στο σπίτι σου. Ωστόσο αφού κάνεις την αρχή θα σου πρότεινα να βρεις και διάφορα gadget που θα κάνουν το τρέξιμό σου ακόμα πιο εύκολο και ευχάριστο. ένα τέτοιο παράδειγμα είναι κάποιο κολάν που να έχει μία τουλάχιστον σφιχτή τσέπη για τα απολύτως απαραίτητα ώστε να μη χρειάζεσαι κάποιο τσαντάκι που να χτυπάει πάνω σου ενώ τρέχεις!

 

 

Μαρία Παπαδοπούλου 30 May 2021

Πηγή: https://ipop.gr/fitness/siko-apo-ton-kanape-vale-ta-athlitika-so/?fbclid=IwAR3ZpZQLA0L-6Mh1TPuh_bHhugHwHOob_9-eKbJTh4dPFwrQuQY36JG4uio

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ