Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠώς ο ψευδάργυρος ωφελεί τον οργανισμό και πόσο χρειάζεστε

Πώς ο ψευδάργυρος ωφελεί τον οργανισμό και πόσο χρειάζεστε

Ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο που παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία και ευεξία. Το σώμα χρειάζεται ψευδάργυρο για πολλές σημαντικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένης της επούλωσης πληγών, της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και της πρωτεϊνικής σύνθεσης. Συμμετέχει επίσης στην παραγωγή ορμονών, ενζύμων και νευροδιαβιβαστών.


Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του ψευδαργύρου είναι η ικανότητά του να βοηθά το σώμα να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Ο ψευδάργυρος είναι ένα σημαντικό συστατικό του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς βοηθά στην ενεργοποίηση των Τ-κυττάρων, τα οποία είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση των παθογόνων που εισβάλλουν. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο ψευδάργυρος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας και της διάρκειας του κρυολογήματος και άλλων λοιμώξεων.

Ο ψευδάργυρος είναι επίσης σημαντικός για την επούλωση των πληγών. Βοηθά στη ρύθμιση της ανάπτυξης και επιδιόρθωσης των κυττάρων και είναι απαραίτητο για την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για την επούλωση των πληγών. Ο ψευδάργυρος μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της κυκλοφορίας, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη διαδικασία επούλωσης.

Επιπλέον, ο ψευδάργυρος είναι σημαντικός για τη γονιμότητα και την αναπαραγωγική υγεία. Μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των ορμονών και είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και παραγωγή σπέρματος. Ο ψευδάργυρος εμπλέκεται επίσης στην παραγωγή τεστοστερόνης, η οποία είναι σημαντική για την ανδρική γονιμότητα και τη λίμπιντο.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ψευδαργύρου ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία και το φύλο. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται 8-11 mg την ημέρα, ενώ οι έγκυες και οι γυναίκες που θηλάζουν χρειάζονται 11-13 mg. Μπορείτε να λάβετε ψευδάργυρο από πηγές τροφίμων, όπως άπαχα κρέατα, φασόλια, ξηρούς καρπούς και γαλακτοκομικά προϊόντα. Μπορείτε επίσης να πάρετε συμπληρώματα ψευδαργύρου, αν και είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν το κάνετε.

Συμπερασματικά, ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο που παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία και ευεξία. Είναι σημαντικό για την επούλωση πληγών, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την αναπαραγωγική υγεία. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται 8-11 mg ψευδάργυρου την ημέρα και μπορείτε να λάβετε ψευδάργυρο από πηγές τροφίμων ή συμπληρώματα.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ