Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς να προλάβεις τις κρίσεις άσθματος;

Πώς να προλάβεις τις κρίσεις άσθματος;

Το άσθμα είναι μια μακροχρόνια ασθένεια που προσβάλλει τους πνεύμονες και καθιστά δύσκολη την αναπνοή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ασθενών οι κρίσεις άσθματος είναι συχνές. 


Δυστυχώς το άσθμα μόνο ευχάριστο δεν είναι για αυτόν που το έχει. Προκαλεί βήχα και δύσπνοια, ενώ δεν μπορεί να θεραπευτεί, αλλά αν ελεγχθούν τα συμπτώματα, μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς με άσθμα να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Οι ασθενείς εμφανίζουν επίσης κρίσεις άσθματος που μπορούν να επιδεινωθούν λόγω άλλης αναπνευστικής νόσου.

Πώς να προλάβεις τις κρίσεις άσθματος;

  • Μείνε μακριά από αλλεργιογόνα που μπορεί να αυξήσουν τη φλεγμονή. Εάν έχεις αλλεργίες, τότε θα πρέπει να πάρεις όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να αποφύγεις αλλεργικές αντιδράσεις.
  • Πάρε όλες τις προφυλάξεις για την πρόληψη του κρυολογήματος ή της γρίπης, καθώς μπορεί να προκαλέσουν δυσκολίες στην αναπνοή και να επιδεινώσουν τα συμπτώματα του άσθματος.
  • Απόφυγε όσο περισσότερο μπορείς τον καπνό. Η έκθεση σε οποιοδήποτε είδος καπνού μπορεί να επιδεινώσει το άσθμα και να οδηγήσει σε κρίση.
  • Απόφυγε γενικά -πέρα από τον καπνό- τον κρύο αέρα, ατμοσφαιρική ρύπανση, ερεθιστικές ουσίες και τη συναναστροφή με άτομα που έχουν γρίπη.

Συμβουλεύσου τον γιατρό σου, ο οποίος θα σου δώσει το κατάλληλο ανακουφιστικό φάρμακο που θα πρέπει να παίρνεις σε πιθανή κρίση άσθματος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει να έχεις συμβουλευτεί το γιατρό σου για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεις μια τέτοια κρίση, καθώς και θα πρέπει να τον ενημερώνεις αν παρατηρείς κάτι διαφορετικό στην εξέλιξη της ασθένειας, αλλά και όταν αντιμετωπίζεις μια κρίση άσθματος.

Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος εορτάστηκε το 1998 σε περισσότερες από 35 χώρες. Έκτοτε η συμμετοχή έχει αυξηθεί για να δημιουργηθεί μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με αυτήν την ασθένεια. Η Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Τρίτη του Μαΐου.

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/pos-na-prolaveis-tis-kriseis-asthmatos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ