Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς να απαλλαγείτε από την έντονη μυρωδιά των αυγών από τα πιάτα

Πώς να απαλλαγείτε από την έντονη μυρωδιά των αυγών από τα πιάτα

Τα αυγά είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά των περισσοτέρων μας. Είναι όμως αλήθεια ότι αφήνουν μία πολύ έντονη μυρωδιά στα πιάτα. Δεν έχει σημασία με ποιον τρόπο προετοιμάζονται, από βραστά, ομελέτα μέχρι και μάτια, αν δεν πλένετε σωστά τα πιάτα σας, τότε η μυρωδιά του αυγού είναι αναπόφευκτη, ακόμη και αν νομίζετε ότι τα έχετε πλένει σωστά! Πώς όμως μπορούμε να αφαιρέσουμε την αυγουλίλα από τα πιάτα; Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο τρόπο για να απαλλαγείτε από την έντονη μυρωδιά των αυγών από τα πιάτα!


Βήμα 1

Μουλιάστε τα πιάτα σε ζεστό, σαπουνόνερο. Το ζεστό νερό θα σας βοηθήσει να φύγουν τα υπολείμματα από τα πιάτα, έτσι ώστε μόλις τα πλύνετε και τα ξεπλύνετε, δεν θα μείνει κανένα αυγό για να μυρίσει τα πιάτα σας. Αφήστε τα πιάτα να μουλιάσουν για αρκετά λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να κρυώνει το νερό.

Βήμα 2

Τρίψτε τα πιάτα σας με ένα σφουγγάρι κουζίνας. Ο κύριος ένοχος της μυρωδιάς του αυγού που περισσεύει είναι τα υπολείμματα φαγητού και μερικές φορές είναι τόσο μικροσκοπικά που δεν μπορείτε καν να τα δείτε. Εάν τρίψετε καλά κάθε πιάτο, είναι βέβαιο ότι θα αφαιρέσετε όλο το φαγητό. Εάν δεν είστε σίγουρες αν έχουν φύγει όλα τα υπολείμματα, περάστε ελαφρά το χέρι σας πάνω από το πιάτο, νιώθοντας ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα σωματιδίων αυγού.

Βήμα 3

Πλύνετε ξανά με σφουγγάρι και απορρυπαντικό πιάτων. Το απορρυπαντικό θα κάνει τα πιάτα σας να μυρίζουν καθαρά και ευχάριστα, με όποιο άρωμα έχει το απορρυπαντικό, και μπορείτε να είστε ικανοποιημένες που τα πιάτα σας καθαρίζονται σωστά. Στεγνώστε τα πιάτα αμέσως με ένα καθαρό και στεγνό πανί πριν τα βάλετε στη θέση τους.

Συμβουλή: Η μυρωδιά του αυγού μπορεί να προέρχεται από το νερό σας και όχι από τα αυγά που φάγατε στα πιάτα. Εάν συμβαίνει αυτό, ίσως πρέπει να ελέγξετε το νερό σας για ρύπους, ιδιαίτερα αν μυρίζει σαν σάπια βραστά αυγά. Αυτό είναι συνήθως από θείο.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoyles-kathariotitas/afairesh-myrwdias-aygwn-apo-ta-piata/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ