Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήxtesiniΈρευνα: Η κηπουρική ηρεμεί σώμα και μυαλό, μειώνει σημαντικά τα επίπεδα του...

Έρευνα: Η κηπουρική ηρεμεί σώμα και μυαλό, μειώνει σημαντικά τα επίπεδα του άγχους

Όσον αφορά την κηπουρική, είναι μια κατάσταση win-win. Όχι μόνο παρέχει αφθονία φρέσκων φρούτων και λαχανικών, αλλά μας επιτρέπει επίσης να βιώσουμε τα ηρεμιστικά αποτελέσματα της φύσης. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η κηπουρική μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους και να μας προσφέρει μια αίσθηση σκοπού και ευεξίας.


Η κηπουρική είναι μια δραστηριότητα που μπορούν να απολαύσουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά έως ηλικιωμένους. Στην πραγματικότητα, έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση του στρες και του άγχους τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Σε μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, διαπιστώθηκε ότι οι δραστηριότητες κηπουρικής σχετίζονται με σημαντική μείωση των επιπέδων στρες. Η μελέτη έδειξε επίσης ότι η κηπουρική μπορεί να μας προσφέρει μια αίσθηση σκοπού και ολοκλήρωσης, κάτι που μπορεί να είναι ευεργετικό για την ψυχική μας υγεία.

Η κηπουρική είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε δραστήριοι και να ασκηθείτε. Οι δραστηριότητες κηπουρικής μπορεί να κυμαίνονται από ελαφριά έως μέτρια σε ένταση, γεγονός που την καθιστά ιδανική δραστηριότητα για άτομα όλων των σωματικών ικανοτήτων. Όχι μόνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ασκηθείτε, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να περάσετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Η κηπουρική μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να συνδεθούμε με τη φύση. Η φύτευση και η φροντίδα των φυτών μπορεί να μας βοηθήσει να εκτιμήσουμε τον φυσικό κόσμο και να επανασυνδεθούμε με το περιβάλλον. Μελέτες έχουν δείξει ότι το να περνάμε χρόνο στη φύση μπορεί να έχει θετική επίδραση στην ψυχική μας υγεία.

Συνολικά, τα οφέλη της κηπουρικής είναι πολλά. Μπορεί να μειώσει το άγχος, να μας προσφέρει μια αίσθηση σκοπού και να μας βοηθήσει να συνδεθούμε με τη φύση. Έτσι, αν ψάχνετε έναν τρόπο να μειώσετε το άγχος και να ενισχύσετε την ψυχική σας υγεία, γιατί να μην δοκιμάσετε την κηπουρική;

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ