Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς αφαιρείς τον λεκέ από κραγιόν απ’ τα ποτήρια;

Πώς αφαιρείς τον λεκέ από κραγιόν απ’ τα ποτήρια;

Ένα λιγάκι απ’ τα πιο εκνευριστικά προβλήματα που συμβαίνουν συνήθως είναι να αφήνουμε λεκέ από κραγιόν στο ποτήρι. Είσαι καλεσμένος σε ένα πάρτι ή έχεις καλέσει κόσμο στο σπίτι σου και βλέπεις όλα αυτά τα κραγιόν πάνω στα ποτήρια… και το θέαμα δεν είναι ακριβώς ευχάριστο.


Και σε ποια αρέσει να αφήνει έναν λεκέ από κραγιόν στο ποτήρι; Σε καμία! Ειδικά, όταν είσαι εσύ η οικοδέσποινα και στο τέλος θα πρέπει να καθαρίσεις εσύ όλα αυτά τα ποτήρια πουν έχουν πάνω τους τις 50 αποχρώσεις του κόκκινου.

Και όσο δυνατό κι αν είναι το υγρό για τα πιάτα ή όσο γρήγορος και expert… όταν πρόκειται για κούπες, ποτήρια και κραγιόν τα πράγματα ζορίζουν.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τρόπος να αφαιρέσεις αυτούς τους λεκέδες χωρίς να ζοριστείς ιδιαίτερα. Μην περιμένεις να το κάνεις μετά από μέρες και μετά τρίβεις-τρίβεις ξανά και ξανά και δεν βγαίνει. Γιατί απλά κάνεις τη ζωή σου πιο δύσκολη.

Πώς θα αφαιρέσεις τον λεκέ από κραγιόν στο ποτήρι;

Τι θα χρειαστείς;

  • Μαγειρική σόδα
  • Ξύδι
  • Σφουγγάρι

Πώς θα το καθαρίσεις;

Υπάρχουν αρκετές τακτικές… Αρχικά μπορείς να φτιάξεις ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και χλιαρού νερού στην κούπα και χρησιμοποιώντας το μαλακό μέρος από το σφουγγάρι (χωρίς να είναι βρεγμένο) να τρίψεις μέχρι να φύγουν οι λεκέδες. Η μαγειρική σόδα θα δράσει ήπια, θα αφαιρέσεις τους λεκέδες και δεν θα γρατζουνίσει το εσωτερικό της κούπας.

Αν αυτό δεν δουλέψει, τότε γέμισε την κούπα μέχρι τη μέση με ξύδι και συμπλήρωσε το υπόλοιπο μισό με ζεστό νερό. Άφησέ το για τουλάχιστον 10 λεπτά και στη συνέχεια άδειασε την κούπα. Τρίψε τους λεκέδες με το υγρό πιάτων και την σκληρή πλευρά από το σφουγγάρι.

 Και τι μπορείς να κάνεις για να μη αφήνεις αυτούς τους λεκέδες;

Υπάρχει κάποιο trick να μην αφήνεις το κραγιόν σου πάνω στο ποτήρι; Ας πούμε πως έχεις βγει για ποτό και αυτό το πρόβλημα είναι μόνιμο.

Ή ας πούμε πως έχεις βγει ένα ραντεβού… δεν είναι και το καλύτερο πράγμα να αφήνεις το «σημάδι» από τα χείλη σου στο ποτήρι. Επομένως, υπάρχει κάποια λύση σε αυτό;

Περίπου… Δηλαδή, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να γλείφεις λιγάκι το ποτήρι πριν πιεις και μετά να πιεις, ώστε να μην κολλήσει πάνω το κραγιόν. Θα μου πεις δεν είναι και η πιο ωραία κίνηση αλλά αν την κάνεις διακριτικά… μπορεί και να πετύχει!

Πηγή: https://ipop.gr/tips/pos-afaireis-ton-leke-apo-kragion-ap-ta-potiria/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ