Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε το κινητό μας; Έχουμε την απάντηση!

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε το κινητό μας; Έχουμε την απάντηση!

Όσο κι αν προσπαθούμε να τα αποφύγουμε, γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι τα μικρόβια υπάρχουν παντού, ακόμη και στην πιο μικρή επιφάνεια. Γνωρίζουμε επίσης, πολύ καλά ότι το κινητό είναι ένα από τα αντικείμενα που συγκεντρώνει τα περισσότερα μικρόβια.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε το κινητό μας; Έχουμε την απάντηση, αλλά πρώτα να διευκρινίσουμε γιατί το κινητό είναι ένα από τα αντικείμενα που συγκεντρώνουν τα περισσότερα μικρόβια.
Η απάντηση είναι απλή.


Κρατάμε το κινητό, όλη την ώρα στα χέρια μας. Όταν τρώμε, όταν είμαστε στο μπάνιο, όταν είμαστε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το κινητό είναι πάντα εκεί… στα χέρια μας.


Μπορεί αυτά τα μικρόβια να μην είναι απαραίτητα κακοήθη για την υγεία, αλλά όταν τρώμε με τα ίδια χέρια που έχουμε ακουμπήσει όλα αυτά τα μικρόβια, τότε έχουμε πρόβλημα, καθώς αυτά καταλήγουν στον οργανισμό μας.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε το κινητό μας; Αυτό εξαρτάται από το πού βρισκόμαστε, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τη συσκευή.

Για παράδειγμα, εάν δεν χρησιμοποιείς το κινητό κατά τη διάρκεια του γεύματος, τότε δεν είναι απαραίτητος ο σχολαστικός καθαρισμός.

Παρόλα αυτά, αν είσαι ένας από αυτούς, που δεν μπορούν να αποχωριστούν το κινητό κι όταν τρώνε πρέπει οπωσδήποτε να «τσεκάρουν» λίγο και το Instagram, πρέπει να αρχίσεις να το καθαρίζεις συχνά – πυκνά.

Σύμφωνα με ειδικούς, καλό θα ήταν να καθαρίζουμε το κινητό μας δύο φορές την ημέρα, μια φορά το πρωί και μία φορά το βράδυ.

Την ίδια στιγμή, όσοι έχουν προστατευτική οθόνη στο κινητό, θα πρέπει να το καθαρίζουν ακόμη πιο συχνά, καθώς τα μικρόβια τείνουν να προσκολλώνται πιο εύκολα στο καουτσούκ παρά στο μέταλλο και το γυαλί.

Στην περίπτωση που ανησυχείς, μήπως βλάψεις τη συσκευή, η Apple και οι άλλες εταιρείες προτείνουν να απενεργοποιούμε το τηλέφωνό μας πριν το καθαρίσουμε και να αποφύγουμε να εισάγουμε οποιοδήποτε υγρό στη θύρα φόρτισης.

Τέλος, συνιστάται να καθαρίζουμε τη συσκευή με ένα καθαρό πανί κι όχι με κάποιο απολυμαντικό απευθείας στην οθόνη.

Κι αν όλα αυτά σε κούρασαν ήδη, υπάρχει μια απλούστερη λύση: Απλά άφησε στην άκρη το κινητό κατά τη διάρκεια των γευμάτων και πιάσε συζήτηση με κάποιον που έχεις απέναντι σου!

Πηγή: https://ipop.gr/texnologia/poso-sychna-prepei-na-katharizoyme-to-kinito-mas-echoyme-tin-apantisi/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ